Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα αεροπορικά ταξίδια θα είναι ευκολότερα στο εξής, αφού οι χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν να καταργήσουν την πλειονότητα των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης ανακοινώσει ότι θα καταργήσουν ορισμένους κανόνες, όπως η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια πτήσεων.

Ryanair

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας Ryanair εξακολουθεί να υποχρεώνει τους ταξιδιώτες να φορούν μάσκα προσώπου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary τόνισε ότι αναμένει ότι αυτή η απαίτηση θα καταργηθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου ή τα τέλη Μαΐου.

TUI

Η βρετανο-γερμανική εταιρεία αναψυχής, ταξιδιού και τουρισμού TUI έχει καταργήσει την απαίτηση μάσκας για τους επιβάτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν από και προς την Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να προτρέπει τους επιβάτες να τα φορούν.

Jet2

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Jet2 υποχρεώνει όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας έξι ετών και άνω να φορούν μάσκες στις πτήσεις.

Ωστόσο, εφαρμόζονται ορισμένες εξαιρέσεις. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Jet2, δεν είναι πλέον νομική απαίτηση να φοράτε μάσκα προσώπου στη Βόρεια Ιρλανδία και την Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων ή στα αεροσκάφη.