Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Αυστρία αφαιρεί το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία από τη λίστα των χωρών «υψηλού κινδύνου».

Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες που έχουν ταξινομηθεί ως «υψηλού κινδύνου» λόγω της παραλλαγής Omicron, θα υπόκεινται σε χαλαρούς κανόνες εισόδου στην Αυστρία.

Η Αυστρία πρόσθεσε για πρώτη φορά αυτές τις τέσσερις χώρες στη λίστα στις 25 Δεκεμβρίου 2021.
Στην χώρα μπορούσαν να εισέλθουν μόνο όσοι είχαν κάνει την αναμνηστική δόση και είχαν αρνητικά αποτελέσματα τεστ PCR, που είχε γίνει τις τελευταίες 72 ώρες, πριν την άφιξη.
Επίσης, οι ταξιδιώτες που δικαιούνταν να εισέλθουν ήταν υποχρεωμένοι να τεθούν σε καραντίνα για περίοδο δέκα ημερών κατά την άφιξη τους στη χώρα.

Οι νέοι κανόνες για ταξιδιώτες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Δανία και Νορβηγία

Με τους νέους κανόνες, από την ερχόμενη Δευτέρα, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία θα έχουν δικαίωμα εισόδου εάν πληρούν μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο COVID-19.
  • Έχουν λάβει δύο δόσεις και παρουσιάζουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμής PCR που έγινε εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη τους στην Αυστρία.
  • Έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 πρόσφατα και παρουσιάζουν αρνητικά αποτελέσματα PCR που έγινε εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη τους στην Αυστρία.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται επί του παρόντος από τους κανόνες εισόδου.

Η απόφαση έρχεται σε μια στιγμή που η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν διευκολύνουν τους περιορισμούς εισόδου, παρά τα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης από το Omicron.

Από την 1η Φεβρουαρίου, όσοι ταξιδεύουν στην Αυστρία με πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να γνωρίζουν ότι ο εμβολιασμός τους δεν θα ισχύει εάν έχουν περάσει 270 ημέρες από την τελική δόση. Για να διατηρηθεί η ισχύς του πιστοποιητικού θα χρειαστεί μια ενισχυτική δόση.