Σύνταξη: tourismtoday.gr

Παρά τον γενικό ενθουσιασμό για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, τα luxury ταξιδιωτικά γραφεία στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η ζήτηση για το αθλητικό γεγονός είναι υποτονική.

Διακοπές στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων -26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου- κλείνουν οι ταξιδιώτες με μέτριο budget.
Οι Αμερικανοί τουρίστες πολυτελείας επιλέγουν ταξίδια εκτός Γαλλίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το τουριστικό γραφείο για πολυτελείς αποδράσεις Virtuoso αποκάλυψε ότι οι κρατήσεις για καλοκαιρινά ταξίδια στο Παρίσι είναι +172% σε σχέση με πέρυσι, αλλά για τη Γαλλία έχουν μειωθεί 22% σε σύγκριση με το 2023.

Οι κρατήσεις της Virtuoso από ΗΠΑ είναι για ταξίδια στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και για το καλοκαίρι είναι αυξημένες 44% και 10% αντίστοιχα.

“Σίγουρα βλέπουμε ανθρώπους να πηγαίνουν στο Παρίσι, δήλωσε η Misty Belles εκπρόσωπος της Virtuoso. Ωστόσο η ζήτηση δεν είναι τόσο ισχυρή όσο περιμέναμε”.

Ο Sebastien Bazin, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Accor, δήλωσε ότι οι κρατήσεις ξενοδοχείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “δεν θα είναι τόσο εξαιρετικές, σύμφωνα με τις προσδοκίες”.

Η CoStar, εκτιμά ότι η πληρότητα των luxury και upper upscale ξενοδοχείων του Παρισιού τον Αύγουστο αναμένεται να κινηθεί ανοδικά 9,1%, ενώ οι τιμές των δωματίων θα αυξηθούν 73%.

Μόνο η εταιρεία έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων Valencia, είπε ότι οι Αμερικανοί έχουν κλείσει τα περισσότερα αεροπορικά εισιτήρια για το Παρίσι κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα άνοδο 37% σε σύγκριση με το 2023.