Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις βασικές προτεραιότητες των αεροδρομίων προωθεί το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) στην 41η Τριετή Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). 

Η Συνέλευση που πραγματοποιείται από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου, εστιάζει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας σε όλο το αεροπορικό οικοσύστημα.
Πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια με στόχο την παγκόσμια πολιτική και τη συνεχιζόμενη καθοδήγηση των κυβερνήσεων στην πολιτική αεροπορία.

Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 2.500 αντιπροσώπους, συμπεριλαμβανομένων υπουργών, γενικών διευθυντών πολιτικής αεροπορίας και ανώτερων υπευθύνων λήψης αποφάσεων.

Τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του ACI World, έχουν υποβάλει έγγραφα εργασίας που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης και που αντιπροσωπεύουν τις προοπτικές των περιφερειών τους.

Η συζήτηση και τα συμπεράσματα τους κατευθύνουν το έργο του ICAO για την επόμενη τριετία.

Στο επίκεντρο οι αεροπορικοί ταξιδιώτες και οι κοινότητες

«Ενώ όλοι έχουμε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, η αεροπορική βιομηχανία έχει βγει πιο ενωμένη και με τη σαφή κατανόηση ότι πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον για να ανακάμψουμε και να αναπτυχθούμε βιώσιμα, δήλωσε ο Luis Felipe de Oliveira Γενικός Διευθυντής του ACI World.

Αν ένας ενδιαφερόμενος μείνει πίσω, ολόκληρο το σύστημα υποφέρει, ειδικά οι επιβάτες και οι κοινότητες μας σε όλο τον κόσμο.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς της αεροπορίας έχουν την ευθύνη να μεγιστοποιήσουν τη συμβολή του κλάδου στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Ως οικοσύστημα, πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε τους ταξιδιώτες και τις κοινότητες που εξυπηρετούμε στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε».

Η ACI World ξεκίνησε την εκστρατεία #All4one Aviation Ecosystem που στηρίζει τη συνηγορία της στην 41η Συνέλευση του ICAO κάτω από ένα θέμα.