Το ταξίδι σε διαφορετικούς πολιτισμούς και εμπειρίες ακολουθεί μια γρήγορη πορεία ανάπτυξης, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα πορίσματα της έκθεσης για τις τάσεις ταξιδιών της ITB China Travel Trends.

Οι ερωτηθέντες κινεζικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες βλέπουν τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στα βιωματικά ταξίδια, με το 62% των ερωτηθέντων να αναφέρουν αύξηση της τάξης του 30% ή περισσότερο κατά τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα προγράμματα τοπικής εμπειρίας και το τοπίο είναι αυτό που οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται περισσότερο όταν πηγαίνουν σε ένα ταξίδι, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Στον πυρήνα αυτού του θέματος είναι η επιθυμία του ταξιδιώτη να γνωρίσει την τοπική κουλτούρα ενός προορισμού και να την καταλάβει καλύτερα, μαθαίνοντας περισσότερα για την ιστορία και τα έθιμά του.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω πολιτιστικών ιδρυμάτων όπως τα μουσεία, μέσω εμβάπτισης στον τοπικό πολιτισμό, είτε μέσω συμμετοχής σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

H ιστορία ενός τόπου είναι σημαντική για να εμπνεύσει τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν έναν προορισμό.

Οι ταξιδιώτες μπορεί να εμπνέονται από ταινίες, ιστορικά βιβλία, τρόφιμα ή κάποια άλλη εμπειρία που συνδέεται πολιτιστικά με έναν προορισμό.

Εκτός από τα μουσεία και άλλους παραδοσιακούς οργανισμούς, τα πιο εμβληματικά ταξιδιωτικά προϊόντα κερδίζουν δημοτικότητα και η ζήτηση για διαφορετικές πολιτιστικές εμπειρίες γίνεται μεγαλύτερη.