Η American Express Travel® μόλις κυκλοφόρησε τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για το 2024, προσφέροντας μια νέα προοπτική για τα ταξίδια.

Με βάση τις παγκόσμιες κρατήσεις American Express® Cardmember και τις γνώσεις από την ομάδα των 6.000 ειδικών Travel Consultants, το φετινό θέμα «Off the Beaten Path», καλύπτει τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των Millennials και των ταξιδιωτών Gen-Z που αναζητούν μοναδικές εμπειρίες.

Η Audrey Hendley , Πρόεδρος της American Express Travel, τονίζει την αυξανόμενη επιθυμία των ταξιδιωτών να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες και να βυθιστούν στους τοπικούς πολιτισμούς.

Η λίστα χρησιμεύει ως ένας ολοκληρωμένος οδηγός, παρέχοντας εναλλακτικούς προορισμούς σε δημοφιλή hotspots, υπόσχοντας νέες περιπέτειες και ευκαιρίες για να ξεφύγετε από τα πλήθη.

Τα βασικά σημεία από τη λίστα προορισμών 2024 περιλαμβάνουν:

Adelaide Hills, Αυστραλία: Ένα αγροτικό καταφύγιο που προσφέρει γοητευτικά χωριά και μια ζωντανή γαστρονομική σκηνή, παρουσιάζοντας μια εναλλακτική στα δημοφιλή Μπλε Όρη της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Bodrum, Tουρκία: Για όσους μαγεύονται από την ιστορία και την ενέργεια της Κωνσταντινούπολης, το Bodrum προσφέρει εκπληκτικές παραλίες κατά μήκος του Αιγαίου, πολυσύχναστα παζάρια, φρέσκα θαλασσινά και έντονη νυχτερινή ζωή.

Porto Cervo, Ιταλία: Βρίσκεται στη Σαρδηνία, αυτή η πόλη με παστέλ αποχρώσεις προσφέρει μια πιο αποκλειστική αλλά εξίσου λαμπερή εναλλακτική στην εμβληματική ακτή του Αμάλφι, με νόστιμη κουζίνα.

Σεντ Κιτς και Νέβις, Καραϊβική: Ένας τέλειος συνδυασμός λαμπερών θαλασσών, φιλικών ντόπιων και ιστορικής κουλτούρας, αυτός ο προορισμός είναι ιδανικός για όσους απολαμβάνουν τη χαλαρή ατμόσφαιρα των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ.

Niseko, Ιαπωνία: Ένα καταφύγιο χειμερινών σπορ στο βορειότερο νησί του Χοκάιντο, που προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σκι παρόμοια με το Sapporo.

San Miguel de Allende, Μεξικό: Ένα αστικό στολίδι με πολύχρωμα τοπία και ζωντανή κουλτούρα, που προσφέρει μια διαφορετική προοπτική από τη δημοφιλή Ριβιέρα Μάγια.

Σάντα Φε, Νέο Μεξικό: Ένα μείγμα αμερικανικής νοτιοδυτικής κουλτούρας, ιστορίας και φυσικής ομορφιάς, συγκρίσιμο με τη Σεντόνα.

Σεϋχέλλες: Ένας αποκλειστικός προορισμός για διακοπές στην παραλία, γνωστός για την εκτεταμένη βιοποικιλότητα και την πολυπολιτισμική ζωντάνια του, παράλληλα με τις Μαλδίβες.

Udaipur, Ινδία: Μια εξαιρετικά ρομαντική πόλη με λίμνες και παλάτια, που χρησιμεύει ως μια μαγευτική εναλλακτική λύση στην Άγκρα και στο Ταζ Μαχάλ.

Zermatt, Ελβετία: Μια γραφική τοποθεσία για σκι, που προσφέρει παρόμοια γοητεία με τους Δολομίτες στην Ιταλία.

Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι της American Express Travel έχουν επιμεληθεί σχολαστικά τα καλύτερα μέρη για εξερεύνηση, φαγητό και διαμονή σε κάθε προορισμό, διασφαλίζοντας ότι οι ταξιδιώτες βιώνουν αυθεντικά την τοπική κουλτούρα.

Για παράδειγμα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν κοάλα στην άγρια ​​φύση στους λόφους της Αδελαΐδας, να ψωνίσουν για τουρκικές πετσέτες στα παζάρια της Αλικαρνασσού ή να επισκεφτούν ένα μουσείο τελετουργικών μασκών στο San Miguel de Allende.

Οι  Προορισμοί του 2024 επιλέχθηκαν αναλύοντας παγκόσμιες κρατήσεις μελών της American Express Cardmember μέσω της American Express Travel, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ταξιδιών μεταξύ 2019 και 2023.