Η μετάβαση σε μια κουλτούρα εργασίας από το σπίτι έχει επηρεάσει σημαντικά διάφορους κλάδους, με τον τομέα των εκδηλώσεων να αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις.

Μια πρόσφατη έρευνα του IBTM World για το The Culture Creators Report 2023 αποκαλύπτει ότι το 87% των επαγγελματιών εκδηλώσεων πιστεύει ότι οι προσωπικές εκδηλώσεις είναι πιο κρίσιμες από ποτέ στο σημερινό απομακρυσμένο εργασιακό τοπίο.

Αυτές οι προσωπικές εμπειρίες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην οικοδόμηση σχέσεων, στη βελτίωση της απόδοσης της ομάδας και στην τόνωση του ηθικού σε έναν ολοένα και πιο διαχωρισμένο χώρο εργασίας.

Ο Nick Nagle , Διευθυντής Μάρκετινγκ στο IBTM World, υπογραμμίζει την αναζωπύρωση των γεγονότων μετά την πανδημία. Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας, πενταπλασιάστηκε από την πανδημία.

Ο εργασιακός ρόλος των επαγγελματιών εκδηλώσεων έχει γίνει πιο αγχωτικός, με το 79% να παραδέχεται ότι αισθάνεται μεγαλύτερη πίεση από ό,τι πριν από την πανδημία. Το επάγγελμα κατατάσσεται πλέον ως το τρίτο πιο αγχωτικό, μετά τη στρατιωτική θητεία και τον βοηθό υγείας στο σπίτι, ξεπερνώντας ακόμη και τους χειρουργούς . Αυτό το άγχος οφείλεται εν μέρει στους εξελισσόμενους ρόλους τους, οι οποίοι πλέον απαιτούν περισσότερη τεχνολογία, δεδομένα και ψηφιακές δυνατότητες.

Οι διοργανωτές εκδηλώσεων ωθούνται πέρα ​​από τις παραδοσιακές ζώνες άνεσής τους, εξυπηρετώντας ψηφιακά ενεργοποιημένo κοινό και νέες τεχνολογίες εμπειρίας που κέρδισαν εξέχουσα θέση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παρά αυτές τις αυξημένες ευθύνες και φόρτο εργασίας, το 90% των επαγγελματιών εκδηλώσεων δεν αναφέρει καμία αλλαγή στα πακέτα αποζημίωσης τους.

Αυτή η κατάσταση υποδηλώνει πιθανά ζητήματα πρόσληψης και διατήρησης στον κλάδο, καθώς έρευνα από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία δείχνει ότι οι μισοί από τους υποτιμημένους υπαλλήλους μπορεί να αναζητήσουν νέους ρόλους μέσα σε ένα χρόνο. Η Jessica Charles , Αντιπρόεδρος Προγραμματισμού και Εκδηλώσεων στο Forbes, εκφράζει ανησυχία για την πιθανή απώλεια ταλαντούχων ατόμων λόγω της απαιτητικής φύσης του προγραμματισμού εκδηλώσεων.

Στατιστικά εργασίας από το σπίτι 2023

Η σημασία των εκδηλώσεων στον επιχειρηματικό τομέα παραμένει υψηλή, με το 81% των επαγγελματιών να τονίζουν τον ρόλο τους στη σφυρηλάτηση και την ενίσχυση των ομαδικών σχέσεων. Παρά αυτές τις προκλήσεις, το 64% των επαγγελματιών θα συνιστούσε ακόμα τη βιομηχανία, υπογραμμίζοντας το πάθος και την αφοσίωσή τους.

Για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, η IBTM εισήγαγε μια ζώνη «ReFuel» στην εκδήλωσή της το 2023, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους έναν χώρο χαλάρωσης και επαναφόρτισης, με θεραπεία ήχου και αρωματοθεραπείας και χώρο εργασίας σόλο. Αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει την ανάγκη για αναγνώριση και υποστήριξη της ψυχικής και σωματικής ευεξίας των επαγγελματιών των εκδηλώσεων σε αυτόν τον απαιτητικό και ταχέως εξελισσόμενο κλάδο.