Τις τιμές των ξενοδοχείων στις αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής για τον μήνα Δεκέμβριο, παρουσίασε  ο πάροχος ταξιδιωτικών υπηρεσιών Digitrips.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η Ασία είναι η μόνη περιοχή στον κόσμο όπου οι κορυφαίοι προορισμοί εξακολουθούν να προσφέρουν τιμές, ανά δωμάτιο-διανυκτέρευση, κάτω από τα επίπεδα του 2019, για τον μήνα Δεκέμβριο, καθώς τα ξενοδοχεία προσπαθούν να ενισχύσουν τη ζήτηση μετά την καθυστερημένη επαναλειτουργία της περιοχής.

Ενισχυμένες οι τιμές σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική

Η εταιρία, στην οποία ανήκει η γαλλική B2B OTA MisterFly, διαπίστωσε ότι οι διαμονές σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη ήταν κατά μέσο όρο 25% ακριβότερες τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, με τις τιμές στη Βόρεια Αμερική να εκτινάσσονται ακόμη υψηλότερα κατά 33%.

Συνεχίζει να υστερεί η Ασία

Συγκριτικά, πολλοί δημοφιλείς προορισμοί στην Ασία εξακολουθούσαν να προσφέρουν φθηνότερες διαμονές κατά μέσο όρο από ό,τι πριν από την πανδημία.

Η Emilie Dumont, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Digitrips, δήλωσε: «Τα ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική απολάμβαναν υψηλή και σταθερή ζήτηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, οδηγώντας σε συνεχή αύξηση των τιμών των δωματίων.

Αντίθετα, τα δεδομένα μας από το MisterFly υποδηλώνουν ότι η Ασία συνεχίζει να υστερεί, καθώς η καθυστερημένη επαναλειτουργία σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία πρέπει να διατηρήσουν τις τιμές χαμηλά για να τονώσουν τη ζήτηση και να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες πίσω.

«Ως αποτέλεσμα, ενώ οι επισκέπτες στη Βαρκελώνη θα μπορούσαν να αναμένουν ότι θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερα για τη διαμονή τους τον περασμένο Δεκέμβριο από ό,τι πριν από την πανδημία, η διαμονή στο Τόκιο ή την Μπανγκόκ παρέμενε σημαντικά φθηνότερη κατά μέσο όρο από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2019 – με μείωση κοντά στο 20% το τελευταίο τρίμηνο».