Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αξιοσημείωτη βελτίωση παρουσίασαν οι συνολικές τιμολογημένες πωλήσεις στα ταξιδιωτικά πρακτορεία στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019 πριν από την πανδημία.
Η ενίσχυση πιστώνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας που συνεχίζει να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ισχυρός.

Σύμφωνα με το TATS Reisebüro-Spiegel (Travel Agency Mirror), ο συνολικός τιμολογημένος τζίρος καταγεγραμμένων ταξιδιωτικών γραφείων τον Σεπτέμβριο του 2023 κατέγραψε άνοδο 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

  • Βελτίωση παρατηρείται επίσης στον τιμολογημένο τουριστικό κύκλο εργασιών. Τώρα είναι αυξημένος 9% και 15% για την κρουαζιέρα.
  • Ο κύκλος εργασιών σε αεροπορικά ταξίδια παρουσίασε επίσης ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από τον συνολικό με αύξηση 17,7%.
  • Όσον αφορά στις λοιπές πωλήσεις (σιδηροδρομικά, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και εκδηλώσεις) Σεπτεμβρίου είναι +18,5% από τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ έλλειμμα 8,2% καταγράφηκε ως προς τον αριθμό των εισιτηρίων.

Ο θετικός Σεπτέμβριος αντικατοπτρίζεται και στα σωρευτικά μεγέθη. Ο τζίρος των τιμολογημένων ταξιδιωτικών πρακτορείων σε όλους τους κλάδους είναι +13,4% σε σύγκριση με το 2019, με τον τουρισμό να σημειώνει άνοδο 3,1%, τις κρουαζιέρες 11,1%, τα αεροπορικά ταξίδια 18% και τους άλλους τζίρους 27,2%.
Από την άλλη, μείωση 10,6% σημειώθηκε στον αριθμό των εισιτηρίων.

Το καλοκαίρι του 2023 ξεπερνά τα επίπεδα πριν από την πανδημία

Το βιβλίο τουριστικών παραγγελιών τον Σεπτέμβριο παραμένει σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας αύξηση 9,9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το βιβλίο παραγγελιών τουρισμού ανά ημερομηνία ταξιδιού έως το τέλος της τουριστικής χρονιάς σημείωσε μάλιστα αύξηση 33,9%.
Στον τομέα της κρουαζιέρας, η ανάπτυξη 41,3% για τον Σεπτέμβριο και 68,9% σωρευτικά είναι υψηλότερη από ό,τι στον τουρισμό συνολικά.