Η παγκόσμια αγορά βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά, με προβλεπόμενο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 20% μεταξύ 2023 και 2030.

Μέχρι το τέλος του 2030, η αξία της εν λόγω αγοράς εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου τα 15 δις. δολάρια, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τα 10 δις. δολάρια που καταγράφηκαν το 2022. Αυτό αναφέρει η πρόσφατη έρευνα από την ResearchAndMarkets.com.

Βασικά ευρήματα

  • Η παγκόσμια αγορά βραχυπρόθεσμης ενοικίασης πρόκειται να αναπτυχθεί με σημαντικό ρυθμό, με CAGR περίπου 20% μεταξύ 2023 και 2030.
  • Η ζήτηση για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις αυξάνεται λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των μετασχηματιστικών ταξιδιών.
  • Οι ενοικιάσεις κατοικιών παραμένουν μια δημοφιλής επιλογή στην αγορά βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων.
  • Η κατηγορία της λειτουργίας ηλεκτρονικής κράτησης κατείχε το υψηλότερο μερίδιο εσόδων από βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις το 2022.
  • Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να διατηρήσει το προβάδισμά της, ενώ η αγορά βραχυπρόθεσμων ενοικίων στην Ασία-Ειρηνικό αναμένεται να γνωρίσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη έως το 2030.

Τι οδηγεί στην ανάπτυξη την αγορά βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων

Αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ενοικίαση εξοχικών κατοικιών. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες, ιδιαίτερα οι millennials και οι Gen Z, αναζητούν αυθεντικές και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Εξοχικές κατοικίες, πολυτελείς βίλες ή μοναδικά καταλύματα όπως δεντρόσπιτα ή γιούρτες, καλύπτουν αυτήν την επιθυμία για καινοτομία και περιπέτεια.

Δημοτικότητα του μετασχηματιστικού ταξιδιού

Η αγορά βραχυπρόθεσμων ενοικίων αναμένεται να επεκταθεί λόγω της αυξανόμενης τάσης των διακοπών ευεξίας που επικεντρώνονται στην αναζωογόνηση του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.

Τα βασικά τμήματα στην αγορά βραχυπρόθεσμης ενοικίασης

  • Τα σπίτια αναμένεται να κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, προσφέροντας μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και χώρο σε σύγκριση με τα διαμερίσματα.
  • Το τμήμα της λειτουργίας ηλεκτρονικής κράτησης αναμένεται να σημειώσει ταχεία ανάπτυξη, με γνώμονα την τεχνολογία που απλοποιεί τη βιομηχανία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.
  • Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να ηγηθεί της αγοράς βραχυπρόθεσμων ενοικίων, λόγω της αυξανόμενης προτίμησης των καταναλωτών για ενοικιαζόμενα ακίνητα διακοπών έναντι των παραδοσιακών ξενοδοχείων.
  • Η Ασία-Ειρηνικός προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη, λόγω των αυξημένων κυβερνητικών πρωτοβουλιών, του ιατρικού τουρισμού, των ερευνητικών δραστηριοτήτων και της αυξανόμενης ζήτησης για υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας στην περιοχή.