Ιδιαίτερα υψηλή παρέμεινε η ζήτηση για διακοπές στο εξωτερικό από τους Ιρλανδούς, σύμφωνα με έκθεση της Fáilte Ireland.

Ενώ οι τιμές είναι αυξημένες κατά 20% για καταλύματα, πτήσεις και άλλες ταξιδιωτικές ανάγκες, οι Ιρλανδοί φαίνεται πως δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια.

Ειδικότερα, το 70% των Ιρλανδών πιστεύει ότι η διαμονή είναι υπερτιμημένη. Εξαιτίας αυτού, οι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών έδειξαν τεράστια όρεξη για διακοπές στο εξωτερικό, με το 75% να υποστηρίζει ότι το αυξημένο κόστος δεν θα εμποδίσει τα σχέδια των διακοπών τους.

Ως εκ τούτου, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στα αεροπορικά ταξίδια, τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας προβλέπουν ότι η ταξιδιωτική ζήτηση συνεχίζει να ευδοκιμεί.

Διακοπές της τελευταίας στιγμής

Ενώ οι περισσότεροι παραθεριστές επιλέγουν να κάνουν κράτηση για είδη πρώτης ανάγκης, όπως αεροπορικά εισιτήρια και κρατήσεις ξενοδοχείων μήνες νωρίτερα, οι διακοπές της τελευταίας στιγμής γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Αυτές οι διακοπές είναι ιδανικές για ταξιδιώτες που αναζητούν μια αυθόρμητη απόδραση, με τον ταξιδιωτικό πάροχο easyJet να δείχνει πώς η τάση προσφέρει εξαιρετική αξία όλο το χρόνο.

Οι προορισμοί περιλαμβάνουν σημεία παραλιών και πόλεων σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Ταξίδια εσωτερικού

Ο εγχώριος τουρισμός έχει δει μεγαλύτερη ζήτηση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι διακοπές στο εσωτερικό είναι πιο προσιτές, προσβάσιμες και πιο αποτελεσματικά προγραμματισμένες από τις διακοπές στο εξωτερικό. Το 2022, η εγχώρια τουριστική αγορά της Ιρλανδίας υπερδιπλασιάστηκε σε σχεδόν 13,3 εκατομμύρια ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από Ιρλανδούς παραθεριστές στο σπίτι.

Η έκθεση δείχνει αύξηση 134% στα ταξίδια το 2022, από σχεδόν 5,7 εκατ. το 2021. Σήμερα, το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για εγχώριους παραθεριστές, καταγράφοντας περισσότερες από 1,86 εκατομμύρια επισκέψεις από Ιρλανδούς παραθεριστές το 2022.

Ευρωπαϊκοί προορισμοί

Μια άλλη τουριστική τάση μεταξύ των Ιρλανδών παραθεριστών είναι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί. Αυτοί παραμένουν οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί μεταξύ των Ιρλανδών τουριστών.

Η Ισπανία είναι ο πιο περιζήτητος ταξιδιωτικός προορισμός, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 2.400 αναζητήσεις το μήνα. Η Ισπανία διαθέτει σχετικά σύντομο χρόνο πτήσης, υπέροχο καιρό και όμορφες παραλίες.

Εκτός από την Ισπανία, η Τσεχική Δημοκρατία βλέπει επίσης αύξηση στις αναζητήσεις, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 600% στην Ιρλανδία. Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους Ιρλανδούς ταξιδιώτες μπορεί να είναι η γειτνίασή τους με την ήπειρο.