Τις ταξιδιωτικές τάσεις από τις διακοπές που έγιναν την  Πρωτομαγιά στην Κίνα αποκαλύπτει η Trip.com σε πρόσφατη έρευνά της.

Το διάλειμμα των πέντε ημερών (1-5 Μαίου) απελευθέρωσε τη ζήτηση για εσωτερικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Ο συνολικός αριθμός κρατήσεων για τις διακοπές της Πρωτομαγιάς έδειξε αύξηση 30 +% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Αύξηση ζήτησης για πολυτελή ξενοδοχεία

Το παρατεταμένο lockdown βρίσκει τους Κινέζους με μεγάλα χρηματικά αποθέματα για να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι πολυτελείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα πολυτελή αντιπροσώπευαν το 40% όλων των κρατήσεων που έγιναν. Παράλληλα, τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία, τα προαστιακά θέρετρα διακοπών και τα ξενοδοχεία θεματικών πάρκων έγιναν τα αγαπημένα των καταναλωτών.

Ο οδικός τουρισμός κερδίζει έδαφος συνεχώς

Η αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων έχει σημειώσει σημαντική άνθηση που δείχνει ότι περισσότεροι ταξιδιώτες θέλουν να εξερευνήσουν την Κίνα μέσω ενός οδικού ταξιδιού. Η μέγιστη ημερήσια αύξηση της ενοικίασης αυτοκινήτων του Trip.com Group έφτασε το 330% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Ιδιωτικές περιηγήσεις επιλέγουν οι Κινέζοι ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες αναζητούν έναν ασφαλή τρόπο για να ταξιδέψουν στη «φούσκα» της στενής οικογένειας και των φίλων τους. Ως αποτέλεσμα, οι ιδιωτικές εκδρομές έχουν αποδώσει καλά κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτομαγιάς. Οι κρατήσεις σημείωσαν άνοδο 230% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Διαφοροποιημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες

Οι Κινέζοι αναζητούν τοπικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που βοηθούν στον εμπλουτισμό της ζωής τους, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις τοπικές κοινότητες και τις επιχειρήσεις.