Τα φθινοπωρινά ταξίδια των Αμερικανών αυξάνονται φέτος, με το 60% να σχεδιάζει μια απόδραση, από 53% το 2021, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα από την Vacasa.

Ειδικότερα, το 71% εκείνων που σχεδιάζουν ταξίδια ταξιδέψουν πιο συχνά αυτό το φθινόπωρο από ό,τι πέρυσι, με τις γρήγορες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου να είναι οι πιο περιζήτητες (74%).

Σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να καθορίζουν τα σχέδια απόδρασής τους, λέγοντας ότι βρίσκονται στη διαδικασία κράτησης/προγραμματισμού (46%).

Ποιους προορισμούς επιλέγουν

Περισσότεροι από δύο στους πέντε Αμερικανούς ταξιδιώτες του φθινοπώρου κατευθύνονται σε έναν παραλιακό προορισμό (43%).

Ακολουθεί ο αστικός προορισμός (40%), ενώ το 35% κατευθύνεται σε έναν προορισμό αναψυχής, όπως αμπελώνες και μικρές πόλεις.

Από που αντλούν έμπνευση για τα ταξίδια τους

Οι μισοί από τους Millennial Αμερικανούς που συμμετείχαν στην έρευνα λένε ότι έχουν χρησιμοποιήσει ή σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες ως έμπνευση για το φθινοπωρινό ταξίδι τους (49%).

Πάνω από τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτών σχεδιάζουν να μείνουν εντός των ΗΠΑ (80%). Συγκεκριμένα, το 54% σκοπεύει να ταξιδέψει σε έναν προορισμό των ΗΠΑ που απέχει περισσότερο από 500 μίλια από το σπίτι.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι φθινοπωρινές διακοπές είναι μια δημοφιλής περίοδος για ταξίδια:

  • Το 78% των ταξιδιωτών θα ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια διακοπών.
  • Το 51% για την Ημέρα των Ευχαριστιών.
  • Το 34% για το Halloween.

Κοιτάζοντας το μέλλον, το 59% των Αμερικανών λέει ότι σχεδιάζει ταξίδια χειμερινών διακοπών, με το 43% να ταξιδεύει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Οι Millennials είναι η πιο πιθανή γενιά να ταξιδέψει για φθινοπωρινές διακοπές – το 90% σχεδιάζει μια απόδραση διακοπών.

Παράλληλα, το 28% των ταξιδιωτών δήλωσαν την πρόθεσή τους να εργαστούν εξ αποστάσεως για να επιτρέψουν τις φθινοπωρινές διακοπές φέτος.

Πόσο επηρέασε ο πληθωρισμός τα ταξίδια τους

Έχοντας κατά νου το αυξανόμενο κόστος και τον πληθωρισμό, το 86% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι έχουν αλλάξει τα σχέδιά τους ή τις συμπεριφορές προγραμματισμού τους για να είναι πιο συνειδητοί στον προϋπολογισμό.

  • Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτών θα ταξιδέψουν οδικώς προς τους φθινοπωρινούς προορισμούς τους αυτή τη σεζόν (74%).
  • Ποσοστό 54% θα ταξιδέψει αεροπορικώς.
  • Το 29% εκείνων που σχεδιάζουν φθινοπωρινά ταξίδια είναι σε “επιφυλακή” για ειδικές προσφορές, όπως προσφορές πακέτων και κωδικούς προσφοράς.