Tον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες θέλουν να απολαμβάνουν τον χρόνο τους ως επισκέπτες ξενοδοχείου εξέτασε η παναραβική έρευνα που διεξήχθη από την IHG Hotels & Resorts.

Αποκάλυψε ότι οι επισκέπτες εκτιμούν τις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου (πισίνα, σάουνα) σε ποσοστό 62%, την υπηρεσία δωματίου σε ποσοστό 53% και τις επιλογές ψυχαγωγίας  στο 49%.

 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κυκλοφορίας της παγκόσμιας “Guest How You Guest” καμπάνιας – που στοχεύει να ενισχύσει τις αληθινές ταξιδιωτικές στιγμές και γιορτάζει την ατομικότητα – ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να είναι ο εαυτός τους.

Το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων απολάμβανε το να μην χρειάζεται να καθαρίζουν οι ίδιοι το δωμάτιο κατά την αποχώρησή του ή να μαγειρεύουν μόνοι τους και το 44% απόλαυσε την επιλογή των τροφίμων που διατίθενται στα ξενοδοχεία.

Περαιτέρω , η έρευνα έδειξε ότι το 20% επιθυμεί να αλλάξει ρούχα για το δείπνο για να δείχνει καλύτερα, ενώ το 24% αισθάνεται άνετα να ξαπλώνει με τις πιτζάμες και τις παντόφλες του ξενοδοχείου και το 33% ικανοποιείται ακόμη και περπατώντας στο ξενοδοχείο με ρούχα παραλίας.

Το 61% αισθάνεται ότι είναι πάντα χαλαρό κατά τη διάρκεια της διαμονής του, αλλά το 13% ανησυχεί ότι τα παιδιά τους μπορεί να συμπεριφέρονται άσχημα και να προκαλούν αναστάτωση στους άλλους επισκέπτες.