Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τρεις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ έχουν ήδη καταργήσει όλους τους κανόνες εισόδου COVID-19 για ταξιδιώτες. Μετά την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης συμπέραναν ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Πρόκειται για δύο χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου –Ισλανδία, Νορβηγία– και μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -την Σλοβενία- που έχουν ήδη αποφασίσει να άρουν εξ ολοκλήρου τα μέτρα εισόδου τους.

Οι ισλανδικές αρχές ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού και ανάρρωσης, θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουν κανέναν περιορισμό.
Εκτός από την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, η Ισλανδία έχει επίσης άρει όλους τους εγχώριους περιορισμούς για τον COVID-19.

Παρόμοια με την Ισλανδία, η Νορβηγία έχει επίσης ήδη άρει όλους τους κανόνες εισόδου.
Από τις 12 Φεβρουαρίου, όλοι οι ταξιδιώτες -ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και που δεν έχουν αναρρώσει ή δεν έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις, μπορούν να ταξιδέψουν στη Νορβηγία χωρίς να ανησυχούν για τα μέτρα εισόδου.
Επιπλέον, η Νορβηγία έχει επίσης άρει όλους τους εναπομείναντες εθνικούς κανόνες COVID-19.
Οι ταξιδιώτες, καθώς και οι πολίτες της χώρας, δεν πρέπει πλέον να κρατούν μάσκα ούτε να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Η κοινωνική και πολιτιστική ζωή επανέρχεται επίσης σε κανονικούς ρυθμούς.

Ομοίως, η Σλοβενία ​​τερμάτισε επίσης τους περιορισμούς της. Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να εισέλθουν στην επικράτεια της Σλοβενίας χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν εμβολιασμό ή πιστοποιητικό ανάρρωσης ή αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης.
Επιπλέον, η χώρα έχει επίσης καταργήσει τους εσωτερικούς περιορισμούς για τον COVID-19, επιστρέφοντας έτσι στην πριν από την πανδημία κατάσταση.

Σε αντίθεση με τις τρεις αυτές χώρες, τα άλλα κράτη της ΕΕ/ΕΟΧ συνεχίζουν να τηρούν τους κανόνες εισόδου για τον COVID-19.