Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Φινλανδία και η Γαλλία, είναι οι δύο χώρες της ΕΕ που αποφάσισαν πρόσφατα να άρουν την απαίτηση προκαταρκτικών τεστ COVID-19 για ταξιδιώτες.
Κι αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, αλλά και το γεγονός ότι οι αυστηροί ταξιδιωτικοί κανόνες δεν έχουν πλέον σημαντικό ρόλο στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.

Η Φινλανδία είναι η πιο πρόσφατη χώρα που πλέον οι ταξιδιώτες δεν θα υποβληθούν στην απαίτηση δοκιμών.
Οι φινλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι όλοι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες εξαιρούνται πλέον από τους κανόνες δοκιμών.
Η εξαίρεση από την απαίτηση ελέγχου ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού τους, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης.
Αυτό σημαίνει ότι η Φινλανδία εφαρμόζει πλέον πιο χαλαρούς κανόνες εισόδου όχι μόνο για τους πολίτες της ΕΕ αλλά και για τους υπηκόους τρίτων χωρών.

Από την άλλη πλευρά, οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού θα συνεχίσουν να υποβάλλονται στους κανόνες εισόδου.

Παρόμοια με τη Φινλανδία, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιτρέπεται πλέον σε όλους τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες η είσοδος στη χώρα χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν στην απαίτηση προκαταρκτικής εξέτασης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας εξήγησε ότι η δοκιμή της απαίτησης ισχύει για όλους τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, καθώς και για τους υπηκόους τρίτων χωρών.