Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Παραγουάη και Περού είναι οι προορισμοί της Λατινικής Αμερικής που έλαβαν τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).

Η σφραγίδα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αναγνωρίζουν προορισμούς που έχουν υιοθετήσει τυποποιημένα παγκόσμια πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής, ώστε να μπορούν να βιώσουν ασφαλή ταξίδια.

Η Safe Travels Stamp χρησιμοποιείται από μεγάλους προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο

Αυτή η πρωτοβουλία του WTTC έλαβε την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO). Έτσι, περισσότεροι από 120 προορισμοί  φέρουν τη σφραγίδα και υιοθετούν Παγκόσμια πρωτόκολλα για την ανάκτηση της δραστηριότητας, του υπό “πολιορκία” τουριστικού τομέα.

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Η επιτυχία της σφραγίδας δείχνει τη σημασία της. Όχι μόνο για τις χώρες και τους προορισμούς. Αλλά και για τους ταξιδιώτες και τα 330 εκατομμύρια άτομα στον πλανήτη, που εργάζονται στον τομέα ταξιδιών και τουρισμού».

Νέος ασφαλής “διάδρομος” για επαγγελματικά ταξίδια

Ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Αργεντινής, Matías Lammens, δήλωσε: «Γιορτάζουμε την πρωτοβουλία του WTTC να παρέχει σε τουρίστες από όλο τον κόσμο μια ταξιδιωτική εμπειρία επικεντρωμένη στην ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών. Τα περισσότερα από 10 πρωτόκολλα που αναπτύχθηκαν από την Αργεντινή, είναι ένα δείγμα συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Τώρα, και με τη σφραγίδα “Ασφαλή ταξίδια” του WTTC η Αργεντινή είναι ανοιχτή για επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής από όλο τον κόσμο».