Η νέα έρευνα της Skyscanner αποκαλύπτει τους προορισμούς και τα δρομολόγια που τείνουν να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019.

Με βάση τα παγκόσμια δεδομένα των πτήσεων της, η Skyscanner, διαπιστώνει ότι οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση σε προορισμούς μακρινών αποστάσεων με παραλία και ήλιο για το 2022.

Το Μεξικό και οι Μαλδίβες εμφανίζονται  στην κορυφή των αναζητήσεων παρουσιάζοντας τάση να ξεπεράσουν τα επιπεδα του 2019.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας χάρη στην αύξηση των ταξιδιωτών από τις Κάτω Χώρες.

Η Κόστα Ρίκα, η Αίγυπτος και η Δομινικανή Δημοκρατία εμφανίζονται επίσης με ετήσια αύξηση άνω του 100%.

Σε επίπεδο διαδρομής, το Κανκούν είναι ο προορισμός επιλογής πολλών Ευρωπαίων ταξιδιωτών, αλλά οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προτιμούν το Ορλάντο και τη Νέα Υόρκη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα δρομολόγια με ορίζοντα κράτησης 7-29 ημέρες αποτελούν σήμερα το ένα τρίτο των κρατήσεων στις πλατφόρμες της Skyscanner, σημειώνοντας αύξηση +25% σε σύγκριση με το 2019.

Ορισμένες αγορές και διαδρομές ανακάμπτουν καλά με τη ζήτηση να υπερβαίνει τα προ της πανδημίας επίπεδα, αναφέρει η Skyscanner.

Στην Ευρώπη, το ένα πέμπτο των καταναλωτών προγραμματίζει σήμερα ταξίδια έως και δύο μήνες πριν, αυξημένο κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.

Η Skyscanner αναμένει ότι τα διεθνή ταξίδια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα επιστρέψουν το 2022 με τη ζήτηση να επιστρέφει καθώς αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού.