Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 21/9/2023, ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου με αίτημα την απόσυρσή του.

Τα αιτήματα είναι «να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ, με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα».

Συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεμπτεμβρίου ανακοίνωσαν οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην κινητοποίηση, με αφορμή την προώθηση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την εργασία, θα συμμετάσχουν και οι ναυτεργάτες.

Εκτός από την ΠΕΝΕΝ θα συμμετέχουν επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγειρων Ε.Ν.