Τα ζευγάρια από τη Βρετανία αποτελούν την κινητήριο δύναμη των κρατήσεων τελευταίας στιγμής για το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με το Travel Counselors.

  • το 36% των κρατήσεων τελευταίας στιγμής για τον Μάϊο έγιναν κυρίως από ζευγάρια, μεσήλικες ενήλικες και γονείς που ζουν χωρίς τα παδιά τους.
  • το 47% των πακέτων διακοπών που πωλήθηκαν τον Μάιο από την εταιρία, πωλήθηκαν σε ζευγάρια
  • Οι καλοκαιρινές κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με σχεδόν 300 να πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα με αναχώρηση τον Ιούνιο.
  • το 41% των νεαρών ζευγαριών που έχουν κάνει κράτηση μέχρι στιγμής, επέλεξε premium διακοπές αναψυχής και περιλαμβάνουν ταξίδια στην νοτιοανατολική Ασία ή στην Ισλανδία.
  • Η κρουαζιέρα ήταν επίσης περιζήτητη, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32% τον Μάιο σε σύγκριση με πέρυσι.
  • Το 27%, εξ αυτών, πρόκειται να αναχωρήσει αυτό το καλοκαίρι.

Οι κορυφαίοι προορισμοί στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής περιλαμβάνουν την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαλί και ο Μαυρίκιος είναι τα πιο δημοφιλή για διακοπές στην παραλία.

Ο διευθυντής παγκόσμιων πωλήσεων Jim Eastwood δήλωσε: “Η αυξανόμενη δημοφιλία των ταξιδιωτών για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, δείχνει μια αλλαγή στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Δεν πρόκειται για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά για ταξιδιώτες που περιμένουν περισσότερο από άλλους πριν εξασφαλίσουν τις διακοπές που θα τους προσφέρουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες”.