Με το κόστος ζωής να αυξάνεται, περισσότεροι Βρετανοί μπαίνουν στον πειρασμό να πάνε στο εξωτερικό συνδυάζοντας τις διακοπές με την εργασία, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς τους τους ψυχρότερους μήνες.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη σε 2.000 υπαλλήλους από τους ειδικούς της εταιρείας instantprint, περίπου οι μισοί (47%) σκέφτονται αν θα μπορούσαν να πάρουν το φορητό υπολογιστή τους και να κατευθυνθούν στο πλησιέστερο αεροδρόμιο για χειμερινές workation διακοπές.

Το ένα τέταρτο (26%) των Βρετανών είπε ότι η πιθανή εξοικονόμηση πόρων αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εργασία από το εξωτερικό. Με το μέσο κόστος ζωής για ένα άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο να ανέρχεται περίπου στα 2.005 £ το μήνα (περίπου 2.267,14 USD) τώρα, και με την αύξηση της τιμής της ενέργειας, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι ενδιαφέρονται για αυτού του είδους εργασία.

Πόσα χρήματα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν;

Η instantprint συνέκρινε το μέσο κόστος ζωής και το αρχικό κόστος βίζας σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο για να το μάθει. Ανακάλυψαν ότι η χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης της Ρουμανίας, η οποία είναι γνωστή για τις όμορφες μεσαιωνικές πόλεις της, προσφέρει στους εργαζόμενους του Ηνωμένου Βασιλείου τη μεγαλύτερη δυνατότητα εξοικονόμησης ανά μήνα, £1.600+ ανά άτομο (περίπου 1.807,10 USD) – αν και αυτό δεν περιλαμβάνει τυχόν έξοδα μετακίνησης.

Το έθνος του Μαυρίκιου στο νησί του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο είναι γνωστό για τις παραλίες, τις λιμνοθάλασσες και τους υφάλους του ήρθε στη δεύτερη θέση με πιθανή μηνιαία εξοικονόμηση £1.300+ (περίπου 1.469,75 USD). Και εδώ, οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας ανέρχονται σε μόλις 46 £ (περίπου 52,05 USD) κάθε μήνα, και ο Μαυρίκιος προσφέρει επίσης δωρεάν αρχική βίζα.

Η Κολομβία, η οποία συνορεύει βόρεια με την Καραϊβική Θάλασσα κατέλαβε την τρίτη θέση με πιθανή μηνιαία εξοικονόμηση £1.200+ (περίπου 1.356,70 USD). Το μέσο κόστος ζωής εδώ ανέρχεται σε μόλις 603 £ (περίπου 681,74 USD) το μήνα με όλα τα βοηθητικά προγράμματα να κοστίζουν 56 £ (περίπου 63,34 USD) κατά μέσο όρο.

Η Κόστα Ρίκα τα πήγε επίσης καλά στην έρευνα, με το μέσο κόστος ζωής εδώ μόλις 584 £ (περίπου 660,53 USD) κάθε μήνα και τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας να κοστίζουν λιγότερο από 56 £ (περίπου 63,34 USD).

Υπάρχουν ορισμένοι προορισμοί «εργασίας» που όσοι θέλουν να εξοικονομήσουν λογαριασμούς πολλοί θέλουν να αποφύγουν. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα ειδυλλιακό μέρος για επίσκεψη χάρη στις παραλίες με τη λευκή άμμο και τις κρυστάλλινες θάλασσες, το μέσο κόστος ζωής των Μπαχάμες υπολογίζεται σε 980+ £ (περίπου 1.106,92 USD). περισσότερο από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ολλανδία διαπιστώθηκε ότι ήταν η πιο ακριβή επιλογή για να μετακομίσουν οι Βρετανοί, με συνδυασμένο κόστος ζωής ανά μήνα και αρχικό κόστος θεώρησης £3.335 (περίπου 3.766,93 USD).

Μόλις καλυφθεί το αρχικό κόστος της θεώρησης, το κόστος ζωής είναι ελαφρώς ακριβότερο από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο). Εκτός από την πιθανή καθημερινή εξοικονόμηση, υπάρχουν και άλλα πράγματα που οι εργαζόμενοι Βρετανοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όπως η ταχύτητα διαδικτύου του προορισμού τους και τα ποσοστά εγκληματικότητας.