Τους μεγαλύτερους φόβους των διεθνών ταξιδιωτών αποκάλυψε στην τελευταία έρευνά της η Global Rescue.

Η πολιτική αναταραχή και η τρομοκρατία αποτελούν τους κυρίαρχους φόβους τους, ενώ καταγράφηκε και μια σημαντική «αλλαγή συμπεριφοράς» από την περασμένη άνοιξη.

  • Περισσότερο από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών (36%) ανέφεραν τις εμφύλιες αναταραχές και την τρομοκρατία ως τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τους ανησυχίες, ξεπερνώντας τα ατυχήματα και τις ασθένειες κατά περισσότερες από 10 ποσοστιαίες μονάδες.
  • Μόνο το 25% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Ιανουαρίου 2024 δήλωσαν ότι το να έχουν ένα ατύχημα ή να αρρωστήσουν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ήταν ο μεγαλύτερος φόβος τους, από το 50% των ερωτηθέντων στην Έρευνα για το συναίσθημα και την ασφάλεια των ταξιδιωτών την άνοιξη του 2023.

Η Global Rescue είπε ότι τα αποτελέσματα σηματοδοτούν μια «αλλαγή στάσης» στο συναίσθημα των ταξιδιωτών. Ο CEO Dan Richards δήλωσε: «Βλέπουμε μια κατανοητή αύξηση της ανησυχίας των ταξιδιωτών παγκοσμίως. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούν διεθνή ταξίδια συνεχίζουν να ταξιδεύουν ούτως ή άλλως παρά τις αυξανόμενες απειλές εμφύλιων αναταραχών, πολέμου και τρομοκρατίας».

  • Οι ανησυχίες για ακυρώσεις ταξιδίων, ληστείες και κλοπές ήταν πρωταρχικό μέλημα για το 7-9% των ερωτηθέντων, ενώ το θετικό τεστ για Covid, οι φυσικές καταστροφές και οι πυρηνικές καταστροφές ήταν η περιοχή του μεγαλύτερου άγχους για περίπου το 5% των ταξιδιωτών.
  • Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ τους ώθησαν να αυξήσουν την ταξιδιωτική τους ασφάλεια – συμπεριλαμβανομένης της αγοράς συμβουλευτικής ασφάλειας και προστασίας για την εξόρυξη συγκρούσεων.