Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τους νικητές στα βραβεία Καλύτερου Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Τουρισμού 2022, ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) και η Eurail.

Στην τελετή απονομής που διοργάνωσε στην Πράγα ο Τσεχικός Τουρισμός δόθηκαν για δεύτερη χρονιά και τα βραβεία Καλύτερης Καμπάνιας Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Τουρισμού. Τα βραβεία αναγνωρίζουν τις εκστρατείες μάρκετινγκ που προώθησαν καλύτερα τα ταξίδια με τρένο ως μοντέλο βιώσιμου τουρισμού.

Η ETC και η Eurail έλαβαν συμμετοχές από εθνικές και τοπικές τουριστικές αρχές, σιδηροδρομικούς οργανισμούς, γραφεία μάρκετινγκ και άλλους φορείς με σημαντικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα.

Οι νικητές επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή ειδικών αποτελούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κορυφαίους επαγγελματίες από τους τομείς του τουρισμού, των σιδηροδρόμων και του μάρκετινγκ.

«Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε μια αναβίωση των σιδηροδρόμων. Οι καταναλωτές υιοθετούν αυτήν την πιο βιώσιμη και συχνά πιο προσιτή μορφή ταξιδιού όταν επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, υπογραμμίζει ο Luís Araújo, Πρόεδρος της ETC.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι προορισμοί, τα τουριστικά συμβούλια και οι επιχειρήσεις να επωφεληθούν από αυτήν την αυξανόμενη δημοτικότητα ενώνοντας τις δυνάμεις τους με σιδηροδρομικά δίκτυα για να προωθήσουν νέες διαδρομές μέσω τολμηρών και εμπνευσμένων εκστρατειών που πυροδοτούν τη φαντασία των ανθρώπων».

Βραβεία Καλύτερου Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Τουρισμού 2022

  • Το Slovakia Travel, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Κατασκευών της Σλοβακικής Δημοκρατίας και τους εθνικούς σιδηροδρόμους (ZSSK), τιμήθηκαν για την εντυπωσιακή εκστρατεία «Τόσο κοντά με τα τρένα του καλοκαιριού».
  • Η τολμηρή καμπάνια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Europarunt.se βραβεύτηκε ως η καλύτερη στις δημόσιες σχέσεις. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την ευελιξία του Europarunt, καθώς και από το αίσθημα χωρίς αποκλεισμούς πίσω από την καμπάνια.
  • Το Swiss Travel System -ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για το μάρκετινγκ των δημόσιων συγκοινωνιών της Ελβετίας- κερδίζει το Best in Education για την εκπαίδευση ταξιδιωτικών πρακτόρων.
  • Η VisitWallonia εντυπωσιάζει με τις καινοτόμες σειρές ταξιδιωτικών βιβλίων. Η βελγική τουριστική επιτροπή VisitWallonia κυκλοφόρησε πέντε ταξιδιωτικά βιβλία «Car Free Style» σε συνεργασία με το Hike Up και το Railtrip.travel, δύο πρακτορεία που ειδικεύονται στη βιώσιμη ταξιδιωτική ανάπτυξη.

Σχολιάζοντας τα βραβεία ο Carlo Boselli, Γενικός Διευθυντής της Eurail δήλωσε ότι «η φετινή χρονιά ήταν μνημειώδης, καθώς έχουμε αγκαλιάσει μια απίστευτη αναζωπύρωση των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών ταξιδιών.

Με την υποστήριξη και τη συνεργασία των μελών και των εταίρων του κλάδου μας, ελπίζουμε να ανταποκρινόμαστε συνεχώς σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση και να ξεκινήσουμε μια εξαιρετική ανάκαμψη για τους σιδηροδρόμους μετά από μια δύσκολη διετία».