Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για πολλούς ταξιδιώτες, η ασφάλεια είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά την επιλογή ενός προορισμού.
H πανδημία έκανε πολλούς τουρίστες να είναι πιο προσεκτικοί όταν επισκέπτονται νέες χώρες. Οι ταξιδιώτες θέλουν να ζήσουν κάτι νέο αλλά θέλουν να το κάνουν χωρίς δισταγμό και ανησυχία.

Πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP) αποκάλυψε τις 15 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για ταξίδια το 2023.

Τα στοιχεία της BHTP, συνέκρινε το Travelpulse με τα αποτελέσματα ερευνών από ταξιδιώτες, του Vision of Humanity’s Global Peace Index (GPI), των πιο πρόσφατων ταξιδιωτικών συμβουλών από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και της βαθμολογίας GeoSure Global (έγκλημα, υγεία).
Η ανάλυση τους αποκαλύπτει με λεπτομέρειες τους 11 πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη.

Ολλανδία

Μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι για ένα ξέγνοιαστο ταξίδι στην Ολλανδία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στη λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες του BHTP και στην 21η θέση στο GPI.

Αμερικανοί ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν χαρακτήρισαν το Άμστερνταμ ως μια από τις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου.

Οι ΗΠΑ τοποθετούν συμβουλευτικό επίπεδο 2 για τη χώρα, και πάλι λόγω της απειλής της τρομοκρατίας.

Δανία

Στη 2η θέση σύμφωνα με το BHTP, η Δανία είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο και ως πρόσθετο πλεονέκτημα.

Το State Department τοποθετεί τη σκανδιναβική χώρα στη χαμηλότερη κατηγορία της, ενώ το GPI την τοποθετεί στην τέταρτη θέση.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να αισθάνονται απόλυτα χαλαροί καθώς θαυμάζουν τα βασιλικά ανάκτορα στην πρωτεύουσα και το εμβληματικό άγαλμα της «Μικρής Γοργόνας».

Ισλανδία

Παρά το γεγονός ότι έπεσε από την πρώτη στην τρίτη στη λίστα του BHTP με τα ασφαλέστερα μέρη για ταξίδι φέτος, η Ισλανδία παραμένει στην κορυφή του GPI και συνεχίζει να λαμβάνει ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 1 από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Νορβηγία

Η Νορβηγία κατέχει την 5η θέση στη λίστα του BHTP και την 17η στο GPI. Διαθέτει επίσης ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1, από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι Σκανδιναβικές χώρες είναι γνωστές ως οι πιο ειρηνικές στον κόσμο και η Νορβηγία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι ανθρωπιστικές προσπάθειες και οι προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης της χώρας προσθέτουν στη συλλογική αίσθηση ηρεμίας.

Γερμανία

Η Γερμανία έρχεται στην 7η θέση στη λίστα BHTP -από την 9η θέση πέρυσι- και 16η στο GPI.

Αυτό σημαίνει ότι ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν άνετα τα σοκάκια του Βερολίνου και τις μπυραρίες της Βαυαρίας.

Ωστόσο, η Γερμανία έχει οριστεί στο Επίπεδο 2 από τις ΗΠΑ λόγω πιθανής απειλής της τρομοκρατίας.

Σουηδία

Σε γενικές γραμμές, οι ταξιδιώτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς όταν εξερευνούν τη Σκανδιναβία το 2023.
Η Σουηδία δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς κατατάσσεται ένατη στη λίστα του BHTP με τα ασφαλέστερα μέρη για ταξίδι φέτος και 26η στο GPI.

Το State Department την κατατάσσει στην χαμηλότερη κατηγορία ταξιδιωτικών συμβουλών.

Ελβετία

Η Ελβετία συνεχίζει να αντιμετωπίζει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και ελάχιστες απειλές για τους τουρίστες.

Η ορεινή χώρα κατατάσσεται 9η στη λίστα του BHTP και στην 11η στο GPI και βρίσκεται στη χαμηλότερη κατηγορία ταξιδιωτικών συμβουλών του State Department των ΗΠΑ, με σύσταση «ασκήστε κανονικές προφυλάξεις».

Ισπανία

Η Ισπανία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στον κόσμο και είναι επίσης αρκετά ασφαλής.

Κατατάσσεται στην 11η θέση στη λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο σύμφωνα με το BHTP και βρίσκεται στο top 30 του GPI.

Έχει διολισθήσει στην κατηγορία Επιπέδου 2 του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία συνιστά αυξημένη προσοχή λόγω της πιθανής απειλής της τρομοκρατίας και της πολιτικής αναταραχής.

Ωστόσο, παραμένει μια απόδραση χωρίς άγχος με ειδυλλιακή ακτή και εντυπωσιακό φαγητό.

Ιρλανδία

Αν και έχει υποχωρήσει λίγο στην κατάταξη, η Ιρλανδία εξακολουθεί να είναι 12η στους 15 κορυφαίους προορισμούς στην ετήσια λίστα του BHTP με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Διεκδικεί επίσης την τρίτη θέση στο GPI και έχει βαθμολογία επιπέδου 1 από τις ΗΠΑ.

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στη λίστα BHTP ως η 14η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο, από 18η πέρυσι και έρχεται 34η στο GPI.

Ωστόσο, το State Department τοποθετεί τη χώρα στην κατηγορία Επίπεδο 2 λόγω της πιθανής απειλής της τρομοκρατίας.

Βέλγιο

Το Βέλγιο είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, έρχεται στη 15η θέση στη λίστα BHTP και στην 22η στο GPI.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τοποθετεί τη χώρα, μαζί με πολλές άλλες, στην κατηγορία Επιπέδου 2, συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να «δείξουν αυξημένη προσοχή» λόγω της πιθανής απειλής της τρομοκρατίας.