Καθώς τα αεροπορικά ταξίδια επιστρέφουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία εν όψει μιας πολυάσχολης περιόδου διακοπών, οι επιβάτες είναι λογικό να περιμένουν γεμάτα αεροπλάνα. Αυτό θα σημαίνει αυξημένη πιθανότητα για κάποιες ενοχλητικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της πτήσεις, κάποιες μάλιστα χειρότερες από άλλες.

Το The Vacationer δημοσίευσε πρόσφατα την “Έρευνα παραβιάσεων της εθιμοτυπίας αεροπλάνων για το 2022”, αποκαλύπτοντας τις συμπεριφορές κατά την πτήση που βρίσκουν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αεροπλάνων ως οι πιο ενοχλητικές ή αγενείς.

Σύμφωνα με την ανώνυμη έρευνα σε σχεδόν 1.100 ενήλικες στις ΗΠΑ, οι κλωτσιές από τα πίσω καθίσματα και οι ενοχλητικοί μεθυσμένοι επιβάτες είναι οι χειρότεροι που συναντάς στις πτήσεις, λαμβάνοντας έκαστος ποσοστό 59,11% για την πιο ενοχλητική συμπεριφορά.

Οι δύσοσμοι επιβάτες (48%), είτε λόγω κακής υγιεινής είτε επειδή φορούν πολύ άρωμα ή κολόνια, συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα, ακολουθούμενοι από τους απρόσεκτους ή τεμπέληδες γονείς (46,81%) και επιβάτες που τρώνε πικάντικα ή δύσοσμα φαγητά στο καμπίνα (39,8%).

Άλλοι τύποι απεχθών επιβατών περιλαμβάνουν όσοι καταλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τους βραχίονες των καθισμάτων (39,07%), οι επιβάτες με ανακλινόμενα καθίσματα (38,25%) και οι ομιλητικούς ταξιδιώτες (29,87%).

Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών αισθάνεται περιφρόνηση για τους επιβάτες που επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται εκτός σειράς (29,6%) και ακούνε μουσική ή παρακολουθούν ταινίες πολύ δυνατά (28,96%).

Αν και οι ταξιδιώτες με αεροπλάνο δεν είναι τόσο απογοητευμένοι από αυτές τις συμπεριφορές, άλλες ενοχλητικές συνήθειες περιλαμβάνουν :

  • Να βγάζει κανείς τα παπούτσια του (23,59%).
  • Nα φλερτάρει (21,89%).
  • Nα σηκώνετε από τη θέση του πολύ συχνά (19,95%).
  • Nα χρησιμοποιεί το χώρο του κάδου πολύ μακριά από τη θέση του (18,12%).
  • Nα είναι υπερβολικά στοργικός/ή με τον/την σύντροφό τους (14,12%).
  • Να ζητάνε πάρα πολλά από τους αεροσυνοδούς (13,02%).

Όσον αφορά στις δημογραφικές συγκρίσεις, οι άνδρες είναι πιο πιθανό από τις γυναίκες να ενοχλούνται από τους παραβάτες των κανόνων, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να ενοχλούνται από ομιλητικούς επιβάτες ή αυτούς που φλερτάρουν.

Επιπλέον, οι νεότεροι επιβάτες (ηλικίας 18-29 ετών) είναι λιγότερο πιθανό από τους μεγαλύτερους ταξιδιώτες να ενοχληθούν από τις προαναφερθείσες συμπεριφορές.