Οι Ιάπωνες παραθεριστές είναι οι πιο ευπρόσδεκτοι τουρίστες στην Ευρώπη. Είτε πρόκειται για τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία ή την Ισπανία οι ταξιδιώτες από την Ιαπωνία γίνονται δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τα ευρήματα παγκόσμιας έρευνας που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Έρευνας της YouGov. Στην έρευνα συμμετείχαν  29.004 ενήλικες από 26 χώρες.

Στην ερώτηση ποιοι παραθεριστές θεωρούνται πιο θετικοί, το 26% των Φινλανδών και το 18% των Γάλλων υπέδειξαν τους Ιάπωνες. Στη Γερμανία και την Ισπανία, έφτασαν επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα, με 12% και στις δύο χώρες.

Λιγότερο επιθυμητοί τουρίστες οι Γερμανοί

Οι Γερμανοί παραθεριστές, από την άλλη πλευρά, δεν ήταν πολύ δημοφιλείς στις ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ισπανία, τον αγαπημένο προορισμό για ήλιο και θάλασσα των Γερμανών, μόνο το 6% των ερωτηθέντων θεωρεί τους Γερμανούς ως άψογους τουρίστες.

Αντίθετα προτιμούν περισσότεροι τους Ιάπωνες. Το 17% των Ισπανών ερωτηθέντων θεωρούν τους Γερμανούς ως τους λιγότερο δημοφιλείς παραθεριστές. Η μόνη εξαίρεση είναι η Γαλλία, όπου οι Γερμανοί επισκέπτες είναι δημοφιλείς σε επίπεδο παρόμοιο με τους Ιάπωνες.

Οι Σκανδιναβοί παραθεριστές σημείωσαν ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα σε άλλες σκανδιναβικές χώρες. Ειδικότερα, οι Δανοί εκτιμούνται ιδιαίτερα από τους Νορβηγοί (23%) και οι Νορβηνοί από τους Σουηδούς (22%).

Εντελώς αντίθετο είναι το κλίμα για τους Ρώσους και τους Βρετανούς ταξιδιώτες. Οι Ρώσοι τουρίστες είχαν κακή φήμη. Ειδικά στη Δανία και τη Γερμανία – 38% και 36% των ερωτηθέντων αντίστοιχα, τους κατονόμασαν ως λιγότερο δημοφιλείς τουρίστες. Οι Βρετανοί, με τη σειρά τους, είναι οι χειρότεροι στη Γερμανία (39%) και στην Ισπανία (46%).

Ασίας και Ειρηνικός

Οι Κινέζοι παραθεριστές είναι λιγότερο δημοφιλείς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Μάλιστα το 65% των ανθρώπων στη Σιγκαπούρη θεωρούν τους Κινέζους να είναι οι χειρότεροι τουρίστες.

Οι Ιάπωνες από την άλλη είναι οι πιο ευπρόσδεκτοι τουρίστες στην περιοχή, με το 43% των ερωτηθέντων στη Σιγκαπούρη και 36% στη Μαλαισία να τους θεωρούν τους καλύτερους επισκέπτες.