Η διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων είναι μια πολυτέλεια για πολλούς από εμάς. Ωστόσο, υπάρχουν μέρη σε όλο τον κόσμο όπου μπορείτε να απολαύσετε αυτή την πολυτέλεια με δωμάτιο σε τιμή ευκαιρίας.

Η Globehunters, μια πλατφόρμα ταξιδιών, σε έρευνα της αποκαλύπτει που οι ταξιδιώτες μπορούν να ζήσουν την πολυτέλεια με λιγότερα χρήματα.
Η έρευνα αφορά σε το μέσο κόστος διαμονής ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε περισσότερους από 170 προορισμούς από όλο τον κόσμο.

Η ταξιδιωτική εταιρεία συνέταξε στοιχεία από την τιμή ταξιδιού για να καθορίσει το κόστος του φθηνότερου διαθέσιμου ξενοδοχείου πέντε αστέρων για κάθε πόλη (εξαιρουμένων των πόλεων όπου δεν υπήρχαν καταλύματα πέντε αστέρων).

Τα πιο ακριβά ξενοδοχεία 5*

Το Σαν Φρανσίσκο βγήκε στην κορυφή ως η ακριβότερη πόλη της λίστας με μέσο κόστος 554,64 δολάρια ανά διανυκτέρευση.
Η υψηλή τιμή οφείλεται στο γεγονός ότι είναι προορισμός γνωστός ως πολιτιστικό, εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Βόρειας Καλιφόρνιας.
Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην περιοχή περιλαμβάνουν το Four Seasons, το Ritz-Carlton, το Fairmont και το St Regis.

Στην δεύτερη θέση είναι η Βοστώνη, μια άλλη πόλη των ΗΠΑ με μέσο κόστος 539,79 δολάρια ανά διανυκτέρευση και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κιότο, την πρώην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της, με μέσο κόστος 534,17 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Τα πιο φθηνά ξενοδοχεία 5*

Ακόμη και ο ταξιδιώτης πολυτελείας που ταξιδεύει με στυλ δεν λέει όχι σε μία καλύτερη τιμή.
Αυτά τα μέρη είναι τα καλύτερα να επισκεφθείτε όταν ψάχνετε για ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων που δεν θα βλάψει το πορτοφόλι σας.

Στην κορυφή της λίστας είναι η Αττάλεια της Τουρκίας, η οποία έχει μέσο κόστος 39,62 δολάρια τη διανυκτέρευση.
Στην δεύτερη θέση είναι η πόλη του Μεξικό με 41,38 δολάρια τη διανυκτέρευση και στην τρίτη το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με 50,51 δολάρια τη διανυκτέρευση.