Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τους τρεις κορυφαίους προορισμούς για διακοπές πολυτελείας, αποκαλύπτει έρευνα του πρακτορείου luxury αποδράσεων Travelbag.

Οι ειδικοί στις πολυτελείς αποδράσεις του Travelbag προσδιορίζουν διαφορετικές τοποθεσίες λίστας κάδου σε όλο τον κόσμο, μετά από έρευνα σε πελάτες τους. Κατέταξαν καθεμία από αυτές σε ένα μοναδικό σύστημα βαθμολόγησης για τον προσδιορισμό του «Απόλυτου δείκτη λίστας bucket».

 

Τα κριτήρια για τους προορισμούς

Το Travelbag προκειμένου να προσδιορίσει πού κατατάσσεται κάθε προορισμός στην λίστα bucket, τους βαθμολόγησε με μια σειρά από κριτήρια, όπως:

  • Περιπέτεια.
  • Άγρια ​​φύση.
  • Τοπία.
  • Επιλογές ευεξίας.
  • Παράκτιο τοπίο.
  • Μέση θερμοκρασία.

Ποιοι είναι οι top «απόλυτοι προορισμοί» για ταξίδια

Η Μαδαγασκάρη είναι ο απόλυτος προορισμός της λίστας bucket, με υψηλή βαθμολογία σε σχεδόν κάθε κατηγορία.

Αν και με μόνο έναν βαθμό διαφορά, η Αυστραλία ήρθε πολύ κοντά στη δεύτερη θέση με τη Νέα Ζηλανδία να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία σημείωσαν επίσης αρκετά καλά σκορ στις έξι διαφορετικές κατηγορίες. Και εμφανίζονται τακτικά στις τρεις πρώτες τοποθεσίες.

Η Αυστραλία, τοποθετήθηκε σε τέσσερις από τις έξι κατηγορίες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για τις τρεις από αυτές.

Η Νέα Ζηλανδία δεν τα πήγε και τόσο καλά. Εμφανίστηκε μόνο σε τρεις από τις κατηγορίες, ωστόσο κατατάχθηκε σταθερά στη δεύτερη θέση για καθεμία.

Περιπέτεια VS Ευεξία

Η Αυστραλία είναι η καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν περιπέτεια στα ταξίδια.
Άλλοι προορισμοί που σημείωσαν υψηλή βαθμολογία στην κατηγορία της περιπέτειας περιλαμβάνουν τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, την Ινδονησία και την Ελβετία.

Για πιο χαλαρές διακοπές και ευεξία ενδείκνυται οι Μαλδίβες. Έχουν τον υψηλότερο αριθμό περιποιήσεων ανά 1.000 άτομα.
Άλλοι προορισμοί χαλάρωσης είναι η Ινδονησία, η Ιταλία και η Μαδαγασκάρη.

Προορισμοί για ήλιο

Αν απλώς ψάχνετε για ένα μέρος που είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστό, τότε η καλύτερη κράτηση είναι για την Τυνησία για το 2022. Κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία θερμοκρασίας, ακολουθούμενη από τη Μαδαγασκάρη για άλλη μια φορά και τη Βολιβία.

Γαστρονομικοί προορισμοί

Όσοι είναι καλοφαγάδες επιλέγουν Αυστραλία (στην 1η θέση) ή την Νέα Ζηλανδία (στην 2η θέση).
Η Ιταλία, η οποία πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως η πατρίδα της πιο αγαπημένης κουζίνας του κόσμου σε δημοσκόπηση του YouGov, κατέκτησε την τέταρτη θέση, ακριβώς πίσω από την Ινδονησία.