Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα τον αριθμό των νέων στους οποίους χορηγήθηκαν δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU.
Το DiscoverEU είναι ένα πρόγραμμα του Erasmus+ που δίνει την ευκαιρία σε νέους από την Ευρώπη να ανακαλύψουν την ήπειρο μέσω μαθησιακών εμπειριών.

Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει επίσης την ευκαιρία στους νέους της Ευρώπης να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς, καθώς όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες ταξιδεύουν κυρίως σιδηροδρομικώς.

Οι επιλεγμένοι νέοι από ευρωπαϊκές χώρες θα ταξιδέψουν με τα δωρεάν πάσο για 30 ημέρες από τα μέσα Ιουνίου 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Εκτός από τη χορήγηση δωρεάν ταξιδιωτικών καρτών, στους επιλεγμένους θα παρέχεται και εκπτωτική κάρτα. Αυτή η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φαγητό, διαμονή, εκπαιδευτικές επισκέψεις, πολιτιστικές δραστηριότητες, τοπικές μεταφορές και άλλα.

DiscoverEU: Ποιοι Ευρωπαίοι έλαβαν τον υψηλότερο αριθμό δωρεάν ταξιδιωτικών πάσο

  • Γερμανοί 6.072
  • Γάλλοι 4.919
  • Ιταλοί 4.341
  • Ισπανοί 3.458
  • Πολωνοί 2.767

Για να είναι επιλέξιμοι για τα δωρεάν πάσο, όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 18 ετών και να είναι πολίτες μιας από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, επιλεγμένοι συμμετέχοντες από όλες τις χώρες θα μπορούν να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν περισσότερα για άλλους πολιτισμούς, καθώς και να ανακαλύψουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, μεταξύ άλλων.