Σύνταξη tourismtoday.gr

Τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που ταξιδεύουν οι Ευρωπαίοι τον χειμώνα (και για τις γιορτές), αποκαλύπτει το Trip.com.
Ανέλυσε τις αγαπημένες χώρες για χειμερινές διακοπές για Γερμανούς, Ισπανούς, Γάλλους, Ιταλούς και Βρετανούς ταξιδιώτες.

Εξετάζοντας τα δεδομένα από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Μαρτίου 2022 και τα ταξίδια που έχουν προγραμματιστεί για την ίδια περίοδο το 2023 βρήκε σαφή προτίμηση για τους αστικούς κόμβους της Ευρώπης.
Λονδίνο, Βαρκελώνη και Παρίσι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί συνολικά.
Ωστόσο φέτος τον χειμώνα έχει αυξηθεί η δημοτικότητα της Αθήνας για τους Βρετανούς τουρίστες.

Οι top χειμερινοί προορισμοί για Βρετανούς

Για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ κατατάσσονται σταθερά ως κορυφαίοι προορισμοί.

Το Μπέρμιγχαμ, με την χριστουγεννιάτικη αγορά και το τεράστιο εμπορικό κέντρο, είναι επίσης δημοφιλές το χειμώνα, όπως και το Εδιμβούργο και το Λιντς.

Εκτός της χώρας, η Βαρκελώνη και το Παρίσι είναι δύο από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς.
Τον χειμώνα του 2023, το Άμστερνταμ, η Ρώμη και η Αθήνα έχουν επίσης αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των Βρετανών.

Πού ταξιδεύουν οι Γερμανοί το χειμώνα

Με τα χωριά της με σοκολατένια και τις βασικές χριστουγεννιάτικες αγορές, η Γερμανία είναι μια χώρα των θαυμάτων του χειμώνα.
Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που αρέσει στους Γερμανούς να μένουν στην χώρα τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Το 2022, το Βερολίνο ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός χειμερινών ταξιδιών μεταξύ των Γερμανών, ακολουθούμενο από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.
Η πρωτεύουσα παραμένει δημοφιλής φέτος στη δεύτερη θέση, με τη Φρανκφούρτη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και το Ντίσελντορφ να βρίσκεται κρυφά στην τρίτη θέση μπροστά από το Μόναχο και το Αμβούργο. Στο top 10 μπήκαν επίσης η Κολωνία και η Στουτγάρδη.

Εκτός Γερμανίας, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο και η Μαδρίτη αποτελούν κορυφαίες επιλογές για τους Γερμανούς, δείχνοντας προτίμηση στις μεγάλες πόλεις που είναι γνωστές για τους εορταστικούς εορτασμούς τους.

Ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός για Ισπανούς

Οι Ισπανοί θέλουν επίσης να ταξιδεύουν στην χώρα τους τα Χριστούγεννα, με τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη να είναι οι κορυφαίοι προορισμοί.

Η Ισπανία δεν είναι δημοφιλής μόνο στους ντόπιους. Το 2022, ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη για διεθνείς τουρίστες, με 271 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα.

Το Λονδίνο και το Παρίσι αναδείχθηκαν επίσης δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί μεταξύ των Ισπανών τουριστών το 2023, ακολουθούμενες από τη Μάλαγα, τη Ρώμη, το Μπιλμπάο, τη Βαλένθια, τη Μαγιόρκα και τη Σεβίλλη.

Πού ταξιδεύουν οι Γάλλοι τον χειμώνα

Για τους Γάλλους ταξιδιώτες, το Παρίσι είναι ο κορυφαίος προορισμός κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ακολουθούμενο από το Λονδίνο, τη Λυών και τη Ρώμη.

Η γοητεία της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν περιορίζεται στα Χριστούγεννα. Οι Γάλλοι τουρίστες την επισκέπτονται επίσης για την Πρωτοχρονιά και για χειμερινές εκπτώσεις.

Η Νίκαια, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, η Μασσαλία, η Λισαβόνα και το Μιλάνο βρίσκονται επίσης στο top 10.

Το 2022, πάνω από τα τρία τέταρτα των Γάλλων, έκαναν ταξίδια αναψυχής, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Οι top χειμερινοί προορισμοί των Ιταλών

Οι Ιταλοί προτιμούν σταθερά το Μιλάνο και τη Ρώμη τον χειμώνα, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και το Λονδίνο.

Η Κατάνια, η Νάπολη, το Μπάρι και η Βενετία βρίσκονται επίσης στο top 10 εντός της χώρας, μαζί με τη Βαρκελώνη στην Ισπανία και το Άμστερνταμ στην Ολλανδία για διεθνή ταξίδια.

Όπως αποκαλύπτει η Eurostat το 2022, η Ιταλία ήταν δεύτερη μόνο μετά την Ισπανία σε δημοτικότητα με διεθνείς τουρίστες.