Οι μάσκες μπορεί να έχουν γίνει κοινός τόπος σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού. Ωστόσο, οι Γερμανοί φαίνεται να είναι λίγο λιγότερο προσεκτικοί με τη χρήση τους. Ποιοι όμως είναι υπέρμαχοι της μάσκας και ποιοι όχι ; Απάντηση δίνει η δημοσκόπηση των εταιρειών Redfield και Wilton Strategies.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι οι μάσκες είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19 και ότι τις φορούν πάντα σε σούπερ μάρκετ ή στις δημόσιες συγκοινωνίες. Μέχρι εκεί όμως.

Λιγότεροι από το ένα τέταρτο των Γερμανών ερωτηθέντων δήλωσαν ότι φορούν πάντα μάσκα όταν φεύγουν από το σπίτι. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ισπανία είναι 69% στην Ισπανία, 53% στην Ιταλία και 38% στη Γαλλία.

Τι κάνουν όταν συναντιούνται με φίλους

Όταν συναντούσαν έναν φίλο έξω, σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών είπε ότι δεν φορούν ποτέ μάσκα. Επίσης μόλις το 5% των Ιταλών και των Ισπανών είπε το ίδιο.

Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από τους μισούς Ισπανούς ερωτηθέντες και το 42% των Ιταλών δήλωσαν ότι φορούν πάντα μάσκα για να συναντήσουν έναν φίλο τους σε εξωτερικούς χώρους.

Βόλτα στο πάρκο με μάσκα ή χωρίς

Ένα παρόμοιο μοτίβο εμφανίστηκε και κατά τις επισκέψεις στο πάρκο. Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν φορούν ποτέ μάσκα όταν περπατούν στο πάρκο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους μισούς Ισπανούς ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι φορούσαν πάντα ένα.

Συγκριτικά, μόλις το 10% των Γερμανών είπε ότι θα φορούσαν πάντα μάσκα για αυτήν την περίσταση.