Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) επιτρέπει την είσοδο χωρίς περιορισμούς σε όλους τους ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης τους.
Πλέον δεν απαιτούν από τους ταξιδιώτες να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης κατά την άφιξη τους.

Ποιοι προορισμοί στην Ευρώπη τηρούν περιορισμούς COVID και τον Ιούνιο

Ωστόσο υπάρχουν εννιά χώρες σε ΕΕ/ΕΟΧ που αν και έχουν χαλαρώσει ορισμένα από τα μέτρα τους, εξακολουθούν και τον Ιούνιο να απαιτούν από τους ταξιδιώτες να ακολουθούν τους κανόνες εισόδου COVID. Αυτές είναι:

Εσθονία

Όλοι οι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στην Εσθονία.

Φινλανδία

Σε αντίθεση με την Εσθονία, η Φινλανδία συνεχίζει να εφαρμόζει κανόνες εισόδου σε όλους τους ταξιδιώτες, ακόμη και σε όσους προέρχονται από ΕΕ/Χώρο Σένγκεν.

Γαλλία

Παρόμοια με τις δύο χώρες που αναφέρονται παραπάνω, η Γαλλία απαιτεί επίσης από όλους τους ταξιδιώτες να συμμορφώνονται με τους κανόνες εισόδου στον COVID-19.

Η Γαλλία επιτρέπει επί του παρόντος την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες που πληρούν τους κανόνες εισόδου. Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές εφαρμόζουν διαφορετικούς κανόνες ανάλογα με τη χώρα από την οποία ταξιδεύει ένα άτομο.

Γερμανία

Παρά τη διευκόλυνση ορισμένων από τους κανόνες της, η Γερμανία εξακολουθεί να απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες να τηρούν τους κανόνες εισόδου.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, όλα τα άτομα άνω των 12 ετών πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης κατά την είσοδο τους.

Μάλτα

Η Μάλτα μόλις πρόσφατα διευκόλυνε τους κανόνες εισόδου της . Ωστόσο, η χώρα εξακολουθεί να απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες να διαθέτουν έγκυρη απόδειξη COVID-19 κατά την άφιξη τους.

Ολλανδία

Η Ολλανδία συνεχίζει να τηρεί τους κανόνες εισόδου για όλους τους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία εξακολουθεί να απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες να ακολουθούν τους κανόνες εισόδου για τον COVID.

Σύμφωνα με την επίσημη ταξιδιωτική πύλη της Πορτογαλίας, Visit Portugal, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάκτησης ή εξέτασης.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φροντίσουν να ελέγξουν τι είδους κανόνες ισχύουν γι ‘αυτούς ανάλογα με τη χώρα προέλευσης τους, καθώς η Πορτογαλία δεν αναγνωρίζει τις κάρτες COVID όλων των χωρών.

Σλοβακία

Όπως και οι παραπάνω χώρες, η Σλοβακία συνεχίζει να τηρεί τους κανόνες εισόδου στον COVID-19. Επί του παρόντος, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Οι αρχές της Σλοβακίας σημείωσαν ότι ταξιδιώτες που δεν κατέχουν τα απαιτούμενα έγγραφα σχετικά με τον COVID-19 θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά καλούνται να ακολουθήσουν πρόσθετα μέτρα.

Ισπανία

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, η Ισπανία εξακολουθεί να διατηρεί τους κανόνες του COVID.

Όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από το αν φτάνουν στην Ισπανία από κράτος της ΕΕ ή τρίτη χώρα, απαιτείται να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης για να τους επιτρέπεται η είσοδος.