Σε μία μέση λύση προχώρησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτζ, σχετικά με την λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων στην χώρα.

Η λειτουργία των χιονοδρομικών στη Ευρώπη, είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Γερμανία και Ιταλία, ζητούσαν να παραμείνουν κλειστά ως μέτρο καταπολέμησης διασποράς του κορωνοϊού. Και η Αυστρία διαφωνούσε.
Ο Σεμπάστιαν Κούρζ έλεγε ότι το σκι είναι μέρος της “εθνικής ταυτότητας” της χώρας του. Και ότι οι χειμερινές διακοπές θα συνεχιστούν χωρίς τα πάρτι σκι”.

Τώρα η Αυστρία βρήκε την “χρυσή τομή”. Τα θέρετρα θα ανοίξουν για την παραμονή των εορτών, αλλά μόνο για Αυστριακούς. Και μάλιστα μόνο όσοι μένουν κοντά σε αυτά, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σκι.

“Το σκι είναι ένα άθλημα, ένα άθλημα που λαμβάνει χώρα στο ύπαιθρο, ένα ατομικό άθλημα”, δήλωσε ο καγκελάριος.

Τι ισχύει για τα ταξίδια σε Αυστρία

Αναφορικά με τους ταξιδιώτες, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η Αυστρία έχει επιβάλει καραντίνα 10 ημερών σε όσους έρχονται από χώρες με περισσότερες από 100 περιπτώσεις κορονωϊού ανά 100.000 άτομα.

Μείωση της διάρκειας της καραντίνας προβλέπεται μόνο σε ταξιδιώτες με αρνητικό τεστ PCR.

Μέτρα σε Αυστρία

  • Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν δημοτικά σχολεία, καταστήματα, μουσεία και βιβλιοθήκες. Κλειστές θα παραμείνουν οι παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές.
  • Εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.