Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι από αύριο 3 Μαρτίου, όλες οι χώρες αφαιρούνται από τη λίστα υψηλού κινδύνου.

«Από την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022 στις 0:00 π.μ., με την έναρξη ισχύος του «Τρίτου Τροποποιητικού Διατάγματος Εισόδου του Κορωνοϊού», καμία πολιτεία/περιοχή δεν θεωρείται ως περιοχές υψηλής κινδύνου», αναφέρει η ανακοίνωση από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους, μπορούν πλέον να εισέλθουν στη Γερμανία χωρίς να υπόκεινται σε πρόσθετους κανόνες εισόδου, όπως προκαταρκτικές δοκιμές και απαιτήσεις καραντίνας.

Ο γερμανικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών RKI, εξήγησε ότι η χώρα αποφάσισε να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς της κανόνες καθώς η παραλλαγή Omicron δεν προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όπως οι άλλες παραλλαγές.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η ταξινόμηση υψηλού κινδύνου θα ισχύει πλέον μόνο για περιοχές που καταγράφουν αυξημένα ποσοστά μόλυνσης.

«Η ταξινόμηση ως περιοχή υψηλού κινδύνου ισχύει μόνο για τις περιοχές στις οποίες υπάρχει υψηλή συχνότητα εμφάνισης σε σχέση με την εξάπλωση παραλλαγών με υψηλότερη μολυσματικότητα από την παραλλαγή Omicron.
Επομένως, δεν υπάρχει πλέον κανένας προσδιορισμός περιοχών υψηλού κινδύνου λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής του μικρού», ανακοίνωσε το RKI.

Σύμφωνα με τους πρόσφατα ενημερωμένους κανόνες από αύριο, όλοι οι ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Σένγκεν καθώς και εκείνοι από ασφαλή τρίτη χώρα θα μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία χωρίς να χρειάζεται να δηλώσουν την είσοδό τους ή να ακολουθήσουν πρόσθετους κανόνες εισόδου.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να παρουσιάζουν ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19.