Η Ρωσία, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές πηγές για τις χώρες της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία πρόσφατης έκθεσης της GlobalData.

  • Η Γερμανία κατέχει τον υψηλότερο προβλεπόμενο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,02% στην ευρωπαϊκή αγορά εισερχόμενων για την περίοδο 2020-2023.
  • Το Βιετνάμ ξεχωρίζει ως η χώρα στην περιοχή με την μεγαλύτερη εισροή Ευρωπαίων ταξιδιωτών. Και ακολουθούν η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία.

Πέρυσι 2,2 εκατ. Ευρωπαίοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν το Βιετνάμ, κυρίως από Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για αγορές που έχουν σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι Ευρωπαίοι τουρίστες είναι μια επιθυμητή αγορά για οποιονδήποτε προορισμό, αφού ξοδεύουν πολλά χρήματα για ταξίδια. Το 2019 δαπάνησαν πάνω από 700 δις δολάρια στην παγκόσμια τουριστική οικονομία (δαπάνες εξερχόμενου τουρισμού).
Επιπλέον είναι γνωστοί για το ενδιαφέρον τους σε αυθεντικούς τουριστικούς προορισμούς. Και η περιοχή ASEAN μπορεί να υπερηφανεύεται για την αφθονία της σε πολιτισμό, γαστρονομία και περιπέτεια.