Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πάνω από το ένα τέταρτο των Ιρλανδών σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό για τον Σεπτέμβριο, ενώ το 22% προγραμματίζει ταξίδι στο εξωτερικό για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πράκτορα Click & Go.

Σχεδόν 2.500 άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών συμμετείχαν στην έρευνα, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων να είναι ηλικίας 35 ετών και άνω.

Τι είδους διακοπές προτιμούν

Οι διακοπές για το κλασικό μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν κράτηση για κάποιον προορισμό του εξωτερικού βάσει της έρευνας.

«Ουσιαστικά, οι άνθρωποι θέλουν να αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά, η πλειονότητα από τον Σεπτέμβριο και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζουν πού βρίσκονται όσον αφορά τους περιορισμούς», δήλωσε ο Paul Hackett, διευθύνων σύμβουλος της Click & Go.

«Τυχόν καθυστερήσεις στη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα επηρεάσουν περαιτέρω την ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς οι Ιρλανδοί πελάτες θα αναγκαστούν να περιμένουν να κλείσουν τις διακοπές τους, γεγονός που θα επιβραδύνει σημαντικά την ανάκαμψη του ιρλανδικού ταξιδιωτικού τομέα», είπε.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη έρευνα, της Europcar Mobility Group Ireland, αποκαλύπτει ότι το 56% των ατόμων εξακολουθεί να επιλέγει να κάνει διακοπές στο σπίτι φέτος.

Η έρευνα δείχνει ότι το 60% δεν έχει κάνει διάλειμμα από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid-19. Σχετικά με όσους έκαναν διακοπές στην Ιρλανδία, η διάρκεια της διαμονής τους ήταν σχετικά μικρή με την πλειονότητα να διαρκεί από δύο έως τρεις ημέρες.

Πόσα θα ξοδέψουν

Αναφορικά με όσα σχεδιάζουν να δαπανήσουν στις διακοπές τους…

  • Το 42% είπε ότι ξόδεψε λιγότερο από 500 ευρώ στο ταξίδι,
  • Το 45% αυτών που κάνουν κράτηση για φέτος δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν έως και 1.000 ευρώ
  • Λιγότεροι από το ένα τέταρτο σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι η πανδημία έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, με το 62% να λέει ότι δεν θα χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αυτό υποδηλώνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν αυτοκίνητο για τις διακοπές τους και πολλοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ενοικίασης αυτοκινήτου.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, η δυτική ακτή είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών στην Ιρλανδία, ακολουθούμενη από τη νότια ακτή.