Οι μισοί από τους ταξιδιώτες που πετούν για επαγγελματικούς λόγους δεν ενδιαφέρονται για το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση από το YouGov Profiles.

Όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν με τη δήλωση ότι «δεν τους νοιάζει ποιο είναι το αποτύπωμα άνθρακα», το 51% συμφώνησε και μόλις το 18% διαφώνησε.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε αφού ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland-Kaye, είπε ότι «οι πλούσιοι άνθρωπο και τα πλούσια έθνη θα πρέπει να χρηματοδοτούν την ενεργειακή μετάβαση στην αεροπορία για να βοηθήσουν στην υποστήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών».

Μιλώντας στο Νταβός ο Holland-Kaye είπε ότι το κόστος του ταξιδιού θα πρέπει να αυξηθεί βραχυπρόθεσμα για να πληρώσει το Sustainable Aviation Fuel (SAF), αλλά καθώς η παραγωγή κλιμακώνεται, οι τιμές θα πέφτουν.

Το SAF είναι μεταξύ δύο και έξι φορές πιο ακριβό από τα παραδοσιακά καύσιμα αεριωθουμένων και προσφέρεται όλο και περισσότερο από τις αεροπορικές εταιρείες με επιπλέον κόστος για τα αεροπλάνα. Η Air France πρόσθεσε πρόσφατα μια υποχρεωτική επιβάρυνση στα εισιτήριά της για την πληρωμή του SAF.

Η έρευνα της YouGov διαπίστωσε ότι ενώ οι περισσότεροι (72%) των καταναλωτών που έχουν κάνει κράτηση πρώτης θέσης ή business class τους τελευταίους 12 μήνες «δεν τους πειράζει να πληρώσουν περισσότερα για προϊόντα που είναι καλά για το περιβάλλον», ενώ το 65% αν και «κοστίζει πάρα πολύ για να είναι πάντα πράσινο».