Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες υπηρεσιών “υψηλής αξίας” θα εξαιρούνται από την καραντίνα στην Αγγλία από αυτό το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.
Η εξαίρεση ισχύει για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στον ταξιδιωτικό διάδρομο.

Οι αλλαγές σχεδιάστηκαν με σκοπό “να επιτρέψουν περισσότερα ταξίδια για να στηρίξουν την οικονομία και τις θέσεις εργασίας”.

Την απόφαση -που αναμένεται να εκνευρίσει την αγορά αναψυχής- ανακοίνωσε πριν από λίγο στο twitter o υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σέπς. Και χωρίς να αποσαφηνίζει τι σημαίνει “υψηλή αξία” είπε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όπως έγραψε “επαγγελματίες ταξιδιώτες υπηρεσιών υψηλής αξίας από τις 4 π.μ. το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονωθούν όταν φτάνουν στην Αγγλία από μια χώρα που δεν είναι σε έναν ταξιδιωτικό διάδρομο. Επιτρέποντας περισσότερα ταξίδια για να στηριχθεί η οικονομία και οι θέσεις εργασίας. Ισχύουν όροι”.

Επίσης χωρίς καραντίνα μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο επαγγελματίες των τεχνών του θεάματος, τηλεοπτικό προσωπικό, δημοσιογράφοι και αθλητές.

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της χώρας, η απόφαση θα ικανοποιήσει τον εταιρικό ταξιδιωτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματικών πρακτόρων. Αλλά θα ενοχλήσει την αγορά αναψυχής.

Αυτή την εβδομάδα δεν έγιναν αλλαγές στον κατάλογο ταξιδιωτικών διαδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το καθεστώς “δοκιμής για απελευθέρωση” της κυβέρνησης, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου. Όσοι φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες εκτός διαδρόμου μπορούν να μειώσουν την καραντίνα σε μόλις πέντε ημέρες, εάν δοκιμάσουν αρνητικά την 5η ημέρα.