Περισσότεροι από το ένα τρίτο όσων έκαναν κρουαζιέρα στον ωκεανό πριν από την πανδημία έχουν επιλέξει έκτοτε να κάνουν την πρώτη τους κρουαζιέρα στο ποτάμι το 2022-23, σύμφωνα με νέα έρευνα της Uniworld Boutique River Cruises.

Τα ευρήματα της έρευνας με 500 πελάτες ηλικίας άνω των 50 ετών, που διεξήχθη μεταξύ 21 και 27 Σεπτεμβρίου.

  • Το 41% ​​προτιμούσε μικρότερα πλοία και με λιγότερα άτομα.
  • Το 30% είπε ότι η κρουαζιέρα στο ποτάμι προσφέρει πιο ποικίλα τοπία και θέα.
  • Το 17% προτίμησε τον πιο αργό ρυθμό του δρομολογίου που προσφέρει η κρουαζιέρα στο ποτάμι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uniworld του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρις Τάουνσον, δήλωσε: «Το 78% των ερωτηθέντων επισκεπτών έχουν κάνει κρουαζιέρα στον ωκεανό στο παρελθόν. Το 33% από αυτούς ταξίδευαν με υπερπολυτελείς γραμμές κρουαζιέρας όπως η Oceania, η Regent και η Silversea.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Uniworld, Έλεν Μπέτριτζ, δήλωσε: «Υπάρχουν 30 εκατομμύρια άνθρωποι που κάνουν κρουαζιέρες στον ωκεανό. Υπολογίζω ότι υπάρχουν λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο κρουαζιέρες στο ποτάμι. Αυτό δεν είναι τίποτα και αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο για το μέλλον. Πιστεύω ότι αυτή η τάση από ωκεανό σε ποτάμι θα συνεχιστεί».

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης μια τάση για πελάτες που θέλουν μεγαλύτερες διακοπές και πιο μακριά.

Ο Τάουνσον ανέφερε ότι το 72% των ερωτηθέντων σκόπευαν να κάνουν περισσότερες διακοπές από το 2023 και μετά και το 44% είπε ότι σχεδίαζε να κάνει δύο έως τρεις διακοπές το χρόνο.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι τιμές πώλησης είχαν αυξηθεί κατά 10% το 2022 και αυξήθηκαν ακόμη 28% για τις κρατήσεις του 2023.