Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιώτες που περνούν τις διακοπές τους στην Ισπανία κινδυνεύουν με πρόστιμα άνω των 200 ευρώ, αν κάνουν ποδήλατο φορώντας ακουστικά.
Όπως δήλωσε η Lena Farnell, επικεφαλής της ομάδας της Cycle SOS, ο ισχύων ισπανικός νόμος επικαιροποιήθηκε το 2014, για λόγους ασφαλείας.

“Η χρήση ακουστικών κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια τόσο στους ποδηλάτες όσο και σε όσους άλλους κυκλοφορούν στον δρόμο, επισήμανε σχετικά η επικεφαλής της ομάδας Cycle SOS.
Η ακρόαση μουσικής θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα του ποδηλάτη να ακούει την οδική κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των σειρήνων των οχημάτων έκτακτης ανάγκης”.

Σημείωσε ότι μπορεί να αντιλαμβάνονται λιγότερο τα προειδοποιητικά σήματα, όπως τα οχήματα που χρησιμοποιούν τις κόρνες τους ή πεζούς που φωνάζουν.

Όπως τόνισε η μη χρήση ακουστικών επιτρέπει στους ποδηλάτες να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντος τους, βοηθώντας τους έτσι να ποδηλατούν με ασφαλέστερο τρόπο, γεγονός που θα ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Η Ιταλία και η Πορτογαλία τηρούν διαφορετική στάση, απαιτώντας από τους ποδηλάτες να φορούν μόνο ένα ακουστικό κατά την ποδηλασία. Στην Ιταλία, αν φορούν και τα δύο το πρόστιμο είναι περίπου 160 ευρώ.