Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Βρετανοί παραθεριστές επιλέγουν την Ισπανία για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Οι κρατήσεις πτήσεων προς την Ισπανία από Βρετανούς είναι τριπλάσιες από αυτές της Ιταλίας, σύμφωνα με έκθεση Trend Report του επίσημου Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ισπανίας (Turespaña), παρά το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ισπανία εξακολουθούν να ακολουθούν τους κανόνες εισόδου για τον COVID-19.

Ωστόσο, παρά την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στην Ισπανία από Βρετανούς, τα στοιχεία συνέχισαν να παραμένουν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με την Turespaña, η πώληση αεροπορικών θέσεων στην Ισπανία μειώθηκε συνολικά κατά 6,9%, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019.
Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 24,1% το 2019, η Τουρκία έχει 33,8% περισσότερο και η Πορτογαλία έχει άνοδο 0,3%.

Η Turespaña σημειώνει στην έκθεση της, ότι η Ισπανία έχει σαφή κυριαρχία στις αναζητήσεις Google σχετικά με τη διαμονή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με περίπου 25% των αναζητήσεων, ενώ οι ανταγωνιστές της είναι περίπου 10% κάτω.

Όπως υπογραμμίζει η Turespaña, η Ισπανία είναι ο πιο προτιμώμενος προορισμός για τους Βρετανούς, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός από Ελλάδα και Τουρκία.