Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Βουλγαρία είναι ο «Προτιμώμενος Προορισμός» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και Tour Operator (ECTAA) για το 2024 στην Γηραιά Ηπειρο.

Η ECTAA θα προωθήσει τη Βουλγαρία ως συναρπαστικό προορισμό στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας και την Ένωση Βουλγάρων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Tour Operator (ABTTA).
Σε μια συλλογική προσπάθεια, οι δύο φορείς συμφώνησαν να ξεκινήσουν μια κοινή εκστρατεία για την προώθηση της Βουλγαρίας στα μέλη της ECTAA και σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ποικίλες προσφορές της χώρας σε περίπου 80.000 ταξιδιωτικούς επαγγελματίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).
Η διάκριση ενθαρρύνει τις τουριστικές εταιρείες να προβάλλουν τη Βουλγαρία ως κορυφαία επιλογή για την πελατεία τους, αναδεικνύοντας την ως κορυφαίο προορισμό.

Σύμφωνα με τον Eric Drésin Γενικό Γραμματέα της ECTAA, «η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές χώρες στον ευρωπαϊκό τουρισμό, προσφέροντας στους παραθεριστές μια εντελώς πρωτότυπη εμπειρία».

Ο ευρωπαϊκός φορέας τουρισμού τους επόμενους μήνες, θα συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα προώθησης εκτός Βουλγαρίας.
Ανάμεσα τους είναι και η διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά για ταξιδιωτικούς πράκτορες και tour operators (t.o.) της ΕΕ και συνεργασία με τοπικές εταιρείες διαχείρισης προορισμών και άλλους εταίρους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προτιμώμενος Προορισμός», η ECTAA σχεδιάζει επίσης να οργανώσει διαδικτυακά γραφεία πληροφόρησης προσαρμοσμένα στους διαφημιστικούς στόχους του υπουργείου Τουρισμού της χώρας, ειδικά σχεδιασμένα για ταξιδιωτικούς πράκτορες και τουριστικούς πράκτορες. Επιπλέον, μια αυξανόμενη παρουσία στα social media στοχεύει να ενισχύσει την απήχηση της Βουλγαρίας ως ελκυστικού προορισμού.