Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μάλαγα της Ανδαλουσίας -ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Ισπανία– αντιμετωπίζει περιορισμούς νερού.
Τουρίστες και ντόπιοι μπορούν να χρησιμοποιούν νερό μόνο για λίγες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι τουρίστες σε ένα θέρετρο διακοπών και σπα στη Μάλαγα, συμβουλεύονται να κλείσουν τη βρύση ενώ βουρτσίζουν τα δόντια τους.
Αν δεν υπήρχε μια δεξαμενή νερού 2.000 λίτρων για αυτές τις μέρες, το παραθεριστικό θέρετρο θα είχε ήδη κλείσει.

Τα μέτρα είναι ένας τρόπος για την αντιμετώπιση μιας ιστορικής ξηρασίας που είχε προκαλέσει στο παρελθόν την πτώση της κύριας δεξαμενής νερού της περιοχής.
Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει περισσότερα από 100.000 άτομα, ειδικά όσους εργάζονται σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα.

«Έχουμε ήδη χάσει πολλές κρατήσεις, τόνισε ο Hijab Chakir, Διευθυντής στο Mediterraneo Hostel στο Torre Del Mar.
Οι άνθρωποι μας τηλεφωνούν νομίζοντας ότι θα υποφέρουν από διακοπές νερού. Αυτό κάνει πολλούς να ανησυχούν. Ελπίζω πραγματικά να βρέξει τον επόμενο χειμώνα».

Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος της περιοχής, Salavadore Arcus, λέει ότι οι περιορισμοί έχουν μειώσει την κατανάλωση νερού 20% σε μια προσπάθεια να διανεμηθεί το νερό εξίσου παντού.
Τα χωριά της περιοχής εξαρτώνται από μια δεξαμενή νερού. Αλλά ποία, φέτος, η χωρητικότητα της έχει φτάσει μόνο το 8%, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό.

Η περιοχή της Μάλαγα ελπίζει ότι η αφαλάτωση θα είναι σανίδα σωτηρίας. Ωστόσο το νέο εργοστάσιο που σχεδιάζεται, θα χρειαστεί τουλάχιστον πέντε χρόνια μέχρι να ανοίξει.