Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η εμπιστοσύνη στα ταξίδια εξωτερικού από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε τον Δεκέμβριο και τις αρχές Ιανουαρίου με την επιστροφή των περιορισμών, λόγω της παραλλαγής Omicron.
Αλλά δεν υποχώρησε στο επίπεδο του καλοκαιριού του 2021 πόσο μάλλον στο επίπεδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της BVA BDRC.

Τα δεδομένα δείχνουν τους καταναλωτές «άνετους» να κάνουν μια πτήση στις αρχές του περασμένου μήνα, ξεπερνώντας τους «μη άνετους» κατά 32 ποσοστιαίες μονάδες, έξι μονάδες χειρότερα από τον Νοέμβριο, αλλά τέσσερις μονάδες καλύτερα από τον Αύγουστο και 19 μονάδες βελτίωση από έτος σε έτος.

Η αναλογία όσων ήταν «άνετοι» για ταξίδια στο εξωτερικό μειώθηκε ομοίως κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο στο -33, αλλά έξι μονάδες καλύτερο από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και μια βελτίωση 22 μονάδων τον Ιανουάριο του 2021.

Μόλις το 1,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πραγματοποίησε πτήση τον Δεκέμβριο, το ήμισυ του ποσοστού τον Σεπτέμβριο (3,4%) και μειωμένο από 2,4% τον Νοέμβριο, αλλά πάνω από το ποσοστό 1,3% τον Αύγουστο.

Ομοίως, μόλις το 1,5% ανέφερε ότι έκανε κράτηση πτήσης τον Δεκέμβριο, σχεδόν το μισό ποσοστό τον Οκτώβριο (2,9%) αλλά μια βελτίωση κατά 1,3% τον Ιούλιο.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 1,2% έκανε κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό τον Δεκέμβριο -χαμηλότερα από 2,3% τον Οκτώβριο- αλλά ισοδύναμο με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και υπερδιπλάσιο από το ποσοστό τον Δεκέμβριο του 2020.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 4-10 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση των τεστ πριν από την αναχώρηση για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες στις 5 Ιανουαρίου μαζί με τη μετάβαση από μια δοκιμή PCR σε μια ταχεία δοκιμή για εμβολιασμένες αφίξεις.

Η BVA BDRC σημείωσε ότι τα μέτρα του Σχεδίου Β παρέμειναν σε ισχύ στην Αγγλία εκείνη την εποχή, με αυστηρότερους περιορισμούς στα έθνη. Και «η προοπτική αυστηρότερων περιορισμών εξακολουθούσε να είναι μια πραγματική πιθανότητα.

Η δραστηριότητα των κρατήσεων διαμονής, πτήσεων και διακοπών μειώθηκε, αλλά παρέμεινε σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2020».