Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τον Ευρωπαϊκό Προορισμό Αριστείας 2022 (EDEN).
Πρόκειται για το Middelfart της Δανίας. Πήρε το βραβείο EDEN, για την αριστεία και την πρωτοποριακή του εργασία ως βιώσιμος τουριστικός προορισμός.

Η πόλη στην κεντρική Δανία εντυπωσίασε την ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή όχι μόνο με τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της στον αειφόρο τουρισμό, αλλά και με τα εξαιρετικά προγράμματα δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν το 2022. Καθώς και με την αξιοσημείωτη ικανότητα της να λειτουργήσει ως πρότυπο για άλλους προορισμούς.

Ο νικητής θα λάβει το επίσημο βραβείο στην Τελετή Απονομής κατά τη διάρκεια του εορταστικού δείπνου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Τουρισμού στις 16 Νοεμβρίου 2021. Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τη Σλοβενική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Middelfart θα τοποθετηθεί ως πρωτοπόρος της τουριστικής βιωσιμότητας, αφοσιωμένος στους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Και θα λάβει υποστήριξη από εμπειρογνώμονες και υποστήριξη επωνυμίας σε επίπεδο ΕΕ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Συνολικά, διαγωνίστηκαν 43 προορισμοί, εκ των οποίων οι 3 προορισμοί που προκρίθηκαν κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητες τους ενώπιον της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής.

Το βραβείο Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας

Οι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕ, που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος του είναι να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει μικρότερους προορισμούς που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες στρατηγικές για την τόνωση του βιώσιμου τουρισμού μέσω πρακτικών πράσινης μετάβασης.

Ο διαγωνισμός βασίζεται στην αρχή της προώθησης της ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού. Και αφορά προορισμούς που φέρνουν αξία στην οικονομία, τον πλανήτη και τους ανθρώπους.