Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Νορβηγία είναι ο πιο βιώσιμος και υπεύθυνος προορισμός, σύμφωνα με έρευνα της World Travel Market (WTM), με την Κόστα Ρίκα να ακολουθεί. Το 15% επέλεξε τη Νορβηγία, ενώ το 14% είπε την Κόστα Ρίκα.

Η Νορβηγία, ένας προορισμός όλο το χρόνο για τους λάτρεις της περιπέτειας και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Ενσωματώνει τη βιωσιμότητα στην καθημερινή ζωή της χώρας.  Η ενέργειά της τροφοδοτείται κυρίως από υδροηλεκτρισμό, έχει ένα βιώσιμο δίκτυο μεταφορών και όρια ταχύτητας χαμηλότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενθαρρύνει τους επισκέπτες να κάνουν το ίδιο, προσκαλώντας τους τουρίστες να ταξιδέψουν σαν ντόπιοι.

Η πρωτεύουσα του, το Όσλο, αποτελείται κατά τα δύο τρίτα από ξύλο και νερό και ονομάστηκε Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2019.

Η Κόστα Ρίκα, εν τω μεταξύ, έχει γίνει κορυφαίος προορισμός για ταξιδιώτες παγκοσμίως που αναζητούν ευεξία, υγεία, χαλάρωση, περιπέτεια και επανασύνδεση με τη φύση.

Η χώρα φιλοξενεί πάνω από το 6% της βιοποικιλότητας του πλανήτη και έχει γίνει πρωτοπόρος στον οικοτουρισμό, δημιουργώντας εθνικά πάρκα, καταφύγια άγριας ζωής και έργα διατήρησης προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη.