Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Αύγουστος είναι ο πιο πολυσύχναστος μήνας για τις αεροπορικές αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αεροπορίας Cirium.

Ωστόσο, η κίνηση παραμένει στο 80% των επιπέδων Αυγούστου 2019, χαμηλότερη από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως λόγω των σημαντικών ακυρώσεων πτήσεων σε κοντινές αποστάσεις, ιδίως από την ΕasyJet και την British Airways.

Η British Airways έχει προγραμματιστεί πτήσεις στο 75% της χωρητικότητας του καλοκαιριού 2019 έως τον Αύγουστο και ανέστειλε τις κρατήσεις πτήσεων μικρών αποστάσεων από το Χίθροου για αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη, προκειμένου να συμμορφωθεί με το πλαφόν επιβατών που επιβλήθηκε από το αεροδρόμιο για περιορισμό της αναστάτωσης.

Η κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει επίσης πίσω από την παγκόσμια ανάκαμψη της χωρητικότητας πτήσεων, η οποία εκτιμάται ότι είναι στο 86% του επιπέδου του 2019 αυτόν τον μήνα από την ανταγωνιστική εταιρεία ανάλυσης αερομεταφορών OAG.

Η Cirium αναφέρει ότι 83.546 αναχωρήσεις πτήσεων έχουν προγραμματιστεί από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο, 81% αυξημένες τον Αύγουστο του 2021 και ισοδυναμούν με σχεδόν 14,6 εκατομμύρια θέσεις.

Ο Αύγουστος θα είναι ο πιο πολυσύχναστο μήνα για την εναέρια κυκλοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με το Cirium.
Ωστόσο, η σύγκριση είναι μεταξύ του πιο πολυσύχναστου μήνα του έτους και του τελευταίου μήνα της θερινής περιόδου το 2019.

Η Cirum σημειώνει ότι η EasyJet έχει τον μεγαλύτερο αριθμό προγραμματισμένων πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερες από 16.500, ακολουθούμενη από τη Ryanair με 13.000, την British Airways με 12.100 και την Jet2 6.000.

Ωστόσο, η Ryanair παραμένει μακράν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, με χωρητικότητα φέτος το καλοκαίρι κατά 15% σε σχέση με το 2019.

Το Δουβλίνο έχει τις περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, με σχεδόν 3.000, ακολουθούμενο από το Άμστερνταμ, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα και τη Μάλαγα.