Σύνταξη: tourismtoday.gr

H Ουέσκα στην αυτόνομη κοινότητας της Αραγονίας στην Ισπανία είναι ο «Καλύτερος τουριστικός προορισμός περιπέτειας 2023 της Ευρώπης».
Ξεχώρισε στα World Travel Awards ξεπερνώντας άλλους 12 υποψηφίους για το βραβείο.

Το βραβείο παρέλαβε ο Isaac Claver, Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου της Ουέσκα.
Όπως υπογράμμισε η διάκριση «ωφελεί τις πάνω από 300 εταιρείες και ανεξάρτητους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό περιπέτειας στην περιοχή».

Στα βόρεια, τα βουνά των Πυρηναίων προσφέρουν ένα εκπληκτικό σκηνικό στην Ουέσκα. Προσελκύουν τόσο τους λάτρεις των χειμερινών σπορ -όπως σκι- όσο και τους πεζοπόρους το καλοκαίρι.

Ανάμεσα στους θησαυρούς της περιοχής είναι το Εθνικό Πάρκο Ordesa και Monte Perdido, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που η θέα του μαγεύει τους τουρίστες.

Υπάρχουν επίσης πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες για τους τουρίστες που απολαμβάνουν τα θαλάσσια σπορ, καγιάκ, ράφτινγκ, ειδικά σε μέρη όπως το Mediano και το Congost de Mont-rebei.

Αυτό που κάνει την Ουέσκα να ξεχωρίζει είναι η φήμη της ως ο ευρωπαϊκός προορισμός για canyoning.
Αυτό το άθλημα που αυξάνει την αδρεναλίνη και το οποίο αγαπούν τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι, ενισχύει την περιοχή ως τον τέλειο προορισμό για όσους αναζητούν το απόλυτο adventures σκηνικό.