Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η βελγική πόλη Γάνδη κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου «Προορισμού Erasmus 2023», στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω μερικές από τις κορυφαίες πόλεις για φοιτητές, όπως η Πάντοβα η Βαλένθια και η Τουλούζη.

Η Γάνδη βραβεύτηκε ως ο καλύτερος προορισμός για το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Erasmus Generation, που φιλοξενήθηκε στο Βουκουρέστι.
Ξεχώρισε για την καλή συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Γάνδης (UGent), των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των αρχών της πόλης καθώς και ομάδων που εκπροσωπούν τα ενδιαφέροντα των διεθνών φοιτητών.

«Σίγουρα οφείλουμε αυτό το βραβείο στο γεγονός ότι φροντίζουμε τόσο καλά τους σπουδαστές και τους βοηθάμε σε θέματα όπως η στέγαση. Δεν είναι εύκολο για τους διεθνείς φοιτητές να βρουν δωμάτιο στη Γάνδη», εξήγησαν οι εκπρόσωποι της πόλης στους παρευρισκόμενους.

Η διάκριση της πόλης της Ανατολικής Φλάνδρας αναμένεται να προσελκύσει νέες αφίξεις, ενθαρρύνοντας περισσότερους διεθνείς φοιτητές να δουν τη Γάνδη ως προορισμό σπουδών.

Επί του παρόντος, περίπου 1.500 φοιτητές επιλέγουν τη Γάνδη ως προορισμό για να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.
Οι Ισπανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και τους Πολωνοί συγκαταλέγονται στις πιο σημαντικές ομάδες εθνικοτήτων.

Παρά το γεγονός ότι είναι top προορισμός για φοιτητές, η Γάνδη δεν είναι η τυπική τουριστική πόλη.
Αυτό σημαίνει ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν να επισκέπτονται πιο ήρεμα μέρη. Η πόλη είναι γεμάτη με ιστορία και μοναδικές δραστηριότητες.

Η Γάνδη, είναι ελαφρώς φθηνότερη από άλλους προορισμούς, αλλά παραμένει κυρίως στο ίδιο εύρος με άλλα μέρη της Ευρώπης.