Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο υψηλότερος αριθμός αναχωρήσεων πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Δεκέμβριο του 2019, καταγράφεται την Παρασκευή 26 Μαΐου ημέρα έναρξης για τις διακοπές εξαμήνου.

Περισσότερες από 3.000 απογειώσεις από αεροδρόμια σε όλη τη χώρα αναμένονται μόνο εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με ανάλυση από το Cirium.

Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις για το Σαββατοκύριακο την περίοδο διακοπών θα φτάσουν το 86% των επιπέδων πριν από την πανδημία του 2019.

Συνολικά 11.356 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αυτές, αντιστοιχούν σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια θέσεις, την περίοδο από Παρασκευή έως Δευτέρα, στο +6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

  • Οι κορυφαίοι προορισμοί είναι το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, η Πάλμα, η Μάλαγα και το Αλικάντε.
  • Η easyJet εκτελεί τις περισσότερες πτήσεις το Σαββατοκύριακο, ακολουθούμενη από τις British Airways, Ryanair, Jet2 και Loganair.
  • Το Χίθροου προβλέπεται να δει τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων, ακολουθούμενο από το Γκάτγουικ, το Στάνστεντ, το Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο.

Από τις 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν 25.606 πτήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, που αντιστοιχούν σε πάνω από 4,5 εκατομμύρια θέσεις.